Detail van een schilderij van Theo Leering.
Detail van een schilderij van Theo Leering. Foto: Aangeleverd.

Expositie Theo Leering in het Trefpunt

Cultuur Heiloo

Theo Leering exposeert van 30 november t/m 29 januari met zijn schilderijen in het Trefpunt. Theo woont in Alkmaar en heeft zijn atelier in Heiloo. Hij volgde een grafische opleiding, maar kwam erachter dat zijn hart toch meer bij het lossere schilderwerk lag. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar geeft hij in Heiloo een aantal dagdelen in de week les in tekenen en schilderen.

De schilderijen die in het Trefpunt worden getoond zijn gemaakt met olieverf op linnen doek en variëren in thematiek. We zien een onderwatervoorstelling van een duiker die op het terras van viskraam Atlantis een natte krant leest. Een ander schilderij toont een man op klompen die zojuist op de kermis van Knokke op een boksbal zijn knokkels heeft stukgeslagen. Je ziet dat hij zijn best doet om zijn pijn niet te tonen, maar daarin slaagt hij mondjesmaat.In de werken van Theo liggen melancholie, troost en hopelijk een glimlach dicht bij elkaar.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Trefpunt.

Tegelijk met de expositie van Theo exposeert Nancy Stikkelmans in de vitrinekast van het Trefpunt haar kunstwerken. Nancy is een kleurrijke persoonlijkheid en dit vind je terug in haar verschillende (kado)creaties. Zeker in deze maand van kadootjes de moeite waard om je te laten inspireren of om iemand mee te verwennen. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant