Samenspraak werkt met kleine groepjes.
Samenspraak werkt met kleine groepjes.

Samenspraak gaat weer van start

Algemeen

HEILOO - Op donderdag 14 september starten de lessen van Samenspraak weer. Dit zijn taallessen voor mensen die Nederlands als tweede taal hebben. De cursisten wonen veelal nog niet zo lang in Nederland en willen hun Nederlands verbeteren.

De lessen van Samenspraak worden verzorgd door de Stichting Heiloo voor Elkaar. Deze wil het welzijn van statushouders (vaak aangeduid als vluchtelingen) bevorderen. Ook niet-statushouders zijn welkom bij de lessen.

‘We verzorgen de lessen in kleine groepjes’, aldus begeleider Joop Tulp, ‘op die manier is er veel individuele aandacht. Doordat onze cursisten het Nederlands nog niet beheersen, hebben ze vaak minder contact met dorpsgenoten. Samenspraak is dan onder het genot van een kop koffie meteen een heerlijk ontmoetingspunt. Er wordt gewerkt in kleine groepjes op verschillend niveau. Bij de lessen wordt veel gesproken en er is ruim aandacht voor lezen, spelling en grammatica. Daarnaast wordt er in de lessen informatie geschonken aan actualiteit en voorlichting gegeven, zoals over het scheiden van afval. Er worden als extra’s uitstapjes georganiseerd en samen kerst gevierd met een ontbijt.’

Joop voegt meteen een oproep aan onze lezers toe: ‘Het is jammer, dat onze doelgroep vaak de Uitkijkpost niet leest; het zou fijn zijn dat kennissen en buren hen op onze lessen wijzen.’

Nu de bibliotheek door verbouwing nog niet in gebruik is, worden de lessen van 90 minuten gehouden in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg. Op donderdagen buiten de schoolvakanties begint Samenspraak om 10 uur. Ieder die beter Nederlands wil leren is welkom bij de gratis verzorgde lessen. Liefhebbers kunnen zich per mail aanmelden via info@heiloovoorelkaar.com.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant