De jongeren in gesprek over haar.
De jongeren in gesprek over haar. Foto: aangeleverd

Heiloo voor Elkaar Huiswerk: naar Rotterdam!

Algemeen

HEILOO - Heiloo voor Elkaar verzorgt huiswerkbegeleiding voor kinderen van statushouders. Dit doen vrijwilligers op dinsdag- tot en met vrijdagmiddag in de bibliotheek. Elk jaar wordt een reisje voor hen georganiseerd. Een van de jongeren wist een duidelijk doel: ‘Rotterdam!’

Op dinsdag 2 mei namen 15 jongeren met vier begeleiders de trein. Wat hen in Rotterdam meteen opviel, was dat de architectuur van de binnenstad totaal anders is dan in Amsterdam of Alkmaar. Via brede voetpaden en langs hoge flats liepen ze eerst naar het Wereldmuseum. 

De expositie over hoofdhaar maakte er de tongen los: de moslimmeisjes bedekken hun haar, terwijl de Eritrese hun haar graag tonen; er ontstonden geanimeerde gesprekken.

Daarna wandelde de groep naar de kubuswoningen. De jongeren zouden er niet graag wonen. Wel leek het bed in de slaapkamer na zo’n wandeltocht aantrekkelijk.

Na een rustpauze met een glaasje fris kon ieder op eigen gelegenheid de immense Markthal Rotterdam bezoeken. Enkelen bekeken daarnaast de Oude Haven. Na een overheerlijke pizza bij een Italiaans restaurant werd voldaan de thuisreis aanvaard.

De Stichting Heiloo voor Elkaar heeft als doel het welzijn van statushouders in ons dorp te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door lees- en taallessen, een wekelijks spreekuur in het gemeentehuis en voorlichtingsbijeenkomsten. Sponsoren zorgen voor de financiering van haar activiteiten.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant