Samen verduurzamen.
Samen verduurzamen. Foto: Leonie van Someren

Duurzaamheidsevenement in ‘t Loo

Algemeen

HEILOO - In ‘t Loo vindt op zaterdag 15 april van 10.00 tot 16.00 uur het Duurzaamheidsevenement plaats, naar aanleiding van het succes van afgelopen evenementen.

Duurzaam Heiloo en Heiloo Energie merken dat de vraag naar verduurzaming blijft groeien. Zij zien dat de inwoners van Heiloo ook al stappen nemen zoals zonnepanelen en isoleren en dat hun energiecoaches goed gevonden worden. Zij gaan dit evenement weer verder. Zo zijn er diverse bekende en nieuwe bedrijven aanwezig. Dit alles om ervoor te zorgen dat de inwoners van Heiloo over de juiste informatie beschikken om de meest passende keuze te maken bij het verduurzamen van hun woning

Ook worden er verschillende tips gegeven over hoe je je woning kan verduurzamen zonder grote aanpassingen te doen of kosten te maken. Er zijn diverse bedrijven uit de regio aanwezig zoals:

Elektrische auto’s: Van der Steen
Engineering, advies en ontwerp van installaties: Go4Zero
Isoleren: Isototaal en Koston
Warmtepompen: Climer-Benelux
Duurzame energieopslag: EnergyKoNneX
Financieel advies: De Groene Hypotheekadviseur
Thermische boringen: Geo4NRG
Elektrisch fietsen: Boersen Tweewielers

Duurzame huizenroute
Ook is er weer een Duurzame Huizenroute georganiseerd. Kom binnen bij twee huizen en één bedrijf om te zien wat zij hebben gedaan om te verduurzamen en hoor hun ervaringen en wat zij tegenkwamen. Meld u aan bij de helpdesk in ‘t Loo en zorg dat u aanwezig bent op de vertrektijd.

De route op zaterdag 15 april is als volgt:
12:45 start bij ‘t Loo in de duurzame helpdesk tegenover Bakkerij Hoetjes
13:00 eerste bedrijf: CiRoPack op De Oude Werf
13:30 naar eerste woning
13:30/45 start eerste woning: Zevenhuizerlaan
14:15 naar tweede woning
14:15/30 start tweede woning: Termijen
15:00 einde en terug naar ‘t Loo

Kom naar de Duurzame Helpdesk
Kun je er helaas niet bij zijn op 15 april en wil je iets vragen over het verduurzamen van je woning? Dan kan je op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur terecht bij de Duurzame Helpdesk. Dit is een informatiepunt van Duurzaam Heiloo en Heiloo Energie. Hier verstrekken zij alle informatie op het gebied van duurzaamheid. Het doel? Zorgen dat Heiloo verduurzaamt.

Hopelijk tot 15 april.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant