Ton Mosheuvel, een tipje van de sluier van zijn expositie.
Ton Mosheuvel, een tipje van de sluier van zijn expositie. Foto: aangeleverd

Heilooër Ton Mosheuvel verrast met straatfotografie

Algemeen

HEILOO – Rotterdammer Ton Mosheuvel raakte door de liefde verzeild in Heiloo. Hij is hier altijd gebleven. Na zijn pensionering legde hij zich nog meer toe op fotografie. 

Zijn inmiddels derde expositie is te zien in restaurant ‘t Fnidsen in Alkmaar. Op vier woensdagavonden zal de fotograaf daar aanwezig zijn om te vertellen over zijn werk. Op deze avonden kunnen gasten tijdens een speciaal diner een afspraak maken om een ‘straatportret’ van zichzelf te laten maken.

Afgelopen zondag 22 januari werd zijn expositie Straat Fotografie geopend door de directeur van Glow Light Festivals Eindhoven. In de Uitkijkpost van woensdag 25 januari vertelt Ton over de rol die fotografie al vroeg in zijn leven speelde. Hij is een veelzijdig man die niet voor één gat is te vangen. In de fotografie is toch wel straatfotografie zijn grote liefde, het liefst in het buitenland. Daarover zegt Ton: ““Ik heb een voorkeur voor fotograferen in zuidelijke landen. Het is daar kleurrijk en dat spreekt mij aan. Ik werk graag in steden omdat die door mensen gemaakt zijn. Mensen leven in Zuid-Europa meer op straat. In de Spaanse stad Salamanca fotografeerde ik een kleinkind dat daar met haar opa was. De grootvader vond dat zo aardig dat hij mij uitnodigde om samen met hen tapas te eten. Zo zie je dat straatfotografie tot van alles kan leiden.” 

Lees verder in de Uitkijkpost van woensdag 25 januari. 

Een van de populaire foto's op de expositie.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant