Verras jij iemand met een doosje bonbons?
Verras jij iemand met een doosje bonbons? Foto: Pixabay

Annet Haar Zaak start bonbonsactie voor cliënten GGZ

Algemeen

HEILOO - In Het Parool van zaterdag 23 november jl. las Annet van Annet Haar Zaak een artikel over een actie van acteur Marcel Musters.

Musters organiseert in Amsterdam al jaren met veel succes de bonbonsactie, waarmee hij cliënten die langdurig in een GGZ-instelling verblijven een hart onder de riem wil steken tijdens de feestmaand. Marcel Musters heeft zelf ooit in een kliniek gewerkt en is zijn binding ermee nooit verloren. Hij weet dus uit ervaring dat vooral patiënten die langdurig zijn opgenomen weinig tot geen bezoek ontvangen. Iets wat natuurlijk erg triest is. Uit ervaring weet hij inmiddels ook dat de cliënten altijd erg verrast en dankbaar zijn. Niet alleen voor de bonbons, maar vooral voor de aandacht en het idee dat iemand dit speciaal voor hen heeft gekocht.

Na het lezen van het artikel werd Annet zo enthousiast dat zij besloot deze actie in Heiloo te organiseren. De actie werkt als volgt:
Koop een doosje met zes bonbons bij de bakker (die daardoor meteen de broodnodige omzet genereert in deze zware tijden). Als iedereen deze hoeveelheid aanhoudt, ontvangen de cliënten uiteindelijk allemaal hetzelfde aantal, wat wel zo fijn is. Extra leuk is het als er een persoonlijk berichtje of tekening wordt bijgesloten. Dat maakt het nog feestelijker en geeft het een persoonlijk tintje.

Spreekt de actie u aan én wilt u tegelijk de lokale bakkers een hart onder de riem steken? Doe dan mee, koop een doosje bonbons en lever deze voor 24 december in bij Annet Haar Zaak, Winkelcentrum ‘t Loo 35 in Heiloo. Annet verzamelt de bonbons en geeft deze rond de feestdagen persoonlijk af bij de GGZ in Heiloo. In de zaak van Annet staat ook een groot spaarvarken waar u geld in kunt doneren voor deze sympathieke actie. Hier koopt zij dan zelf bonbons van voor de GGZ-cliënten. Annet hoopt met een auto vol naar de GGZ te gaan rond Kerst. 

U helpt toch ook mee? 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio