De huiswerkgroep van Heiloo voor Elkaar groet de sponsoren.
De huiswerkgroep van Heiloo voor Elkaar groet de sponsoren. Foto: aangeleverd

Uitje Huiswerkgroep Heiloo voor Elkaar

Algemeen

HEILOO - De Stichting Heiloo voor Elkaar organiseert huiswerkbegeleiding voor jonge statushouders in de bibliotheek en uitjes in hun schoolvakanties. In de herfstvakantie gingen 16 jongeren met 5 begeleiders erbij stralend weer op uit in Amsterdam. Dit werd mogelijk gemaakt door sponsoren.

Eerst bezochten ze STRAAT, een museum voor graffiti en streetart, gevestigd in de Lasloods op de NDSM-werf. In STRAAT bewonderden ze werk van graffiti-artiesten van over de hele wereld. Op het plein ervoor spraken ze met andere artiesten die bezig waren en daarmee een plekje in het museum hoopten te krijgen.

Na een wandeling kwamen ze bij This is Holland, achter het Centraal Station. De entree werd mogelijk gemaakt door dorpsgenoten die vrijkaartjes wonnen bij een loterij. Er werd vooral genoten van de 3D-presentatie: een vliegreis boven Nederland met een fantastische ervaring voor vier zintuigen. 

Na weer een korte wandeling lieten ze zich het eten goed smaken bij Meneer Kebab, waarna de thuisreis per trein werd aanvaard. Met een applaus voor hun begeleiders verlieten ze later op de avond het station van Heiloo.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant