Afbeelding
Foto: Bowie Verschuuren

Heiloos gezelschap op Karavaan Festival

Algemeen

HEILOO - Op 28 mei gaat de voorstelling P.S. ik schrijf je van &de Carvalho in première op Karavaan Festival in Alkmaar. Deze multidisciplinaire voorstelling, op locatie in deleegstaande parkeergarage in de Wognumsebuurt (achterzijde station Alkmaar), is eenmuziektheatrale rave over het verdwijnen van de brief. Opgedoken archiefmateriaal,uit het Regionaal Archief Alkmaar, komt hier op een prikkelende manier tot leven. We nemen je mee op reis langs het beleg van Alkmaar, vertellen het échte verhaal over debrief in de polsstok en doen een boekje open over het belang van de brief in deAlkmaarse hack-cultuur in de jaren ‘80.

De brief verandert langzaam in een bedreigde diersoort. Brievenbussen verdwijnen,postbodes worden pakketbezorgers. Waar vroeger je hart sneller ging kloppen van een plofop de mat veren we nu op bij de ping van het zoveelste appje. De brief lost op in het digitale,en dit zal ons als mensen ingrijpend veranderen. Maar wat verliezen we nu eigenlijk? Watzegt de manier waarop we communiceren over ons? Je weet niet wat je hebt tot je het kwijtbent, zo ook bij de brief.

Daarom geeft &de Carvalho haar met P.S. ik schrijf je een muziektheatrale ode. We frissen dearchieven op met theatrale scenes, luisterliedjes, elektronische muziek en visuele prikkels.Samen met schrijvers Jet Steinz, Simon Garfield, regionaal archiefmedewerker MarcAlphenaar en Alkmaarse postbodes onderzoekt Anne Roos Rosa de Carvalho welke brievenwij niet mogen vergeten.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant