Ook HSV traint vroeg.
Ook HSV traint vroeg. Foto: aangeleverd

Sporters vroeg uit de veren

Algemeen

HEILOO - Dat de sportverenigingen in Heiloo zich niet zo snel laten kennen, blijkt wel uit de manier waarmee zij omgaan met de laatste coronamaatregelen waarbij er na 17.00 uur ‘s middags niet meer gesport mag worden. Sportscholen gaan eerder open en/of organiseren meer buiten en ook de sportverenigingen zijn creatief. 

HSV
Zo staken de mannen van de selectie van HSV de koppen bij elkaar en keken naar wat er nog wél kan: sporten tussen 05.00 en 17.00 uur. En dus werden op woensdagochtend 1 december de wekkers vroeg gezet en stonden de mannen om 06.00 uur ‘s ochtends heerlijk te sporten. Voorzitter Ellen Popma is trots op de mannen en trainer Tom Leering, die het initiatief nam. “Wat een prachtige voorbeeldfunctie. Helaas lukt dit niet voor de hele selectie, omdat er ook jongens (en trainers) zijn die vroeg naar hun werk of naar school moeten. Maar het is wel verbindend en gewoon leuk. En natuurlijk doen we zachtjes voor de buren. Thuis omkleden en douchen, alleen de lichten op het hoofdveld aan en niet te luidruchtig,” aldus Ellen.

De Foresters
Terwijl de meeste Heilooërs nog op één oor liggen, springen op donderdagochtend 2 december de lampen aan boven veld 2 op het Egelshonk. Twaalf spelers van De Foresters Zaterdag 6 (in de volksmond FORZA6) betreden nog voor zessen het veld voor een voetbaltraining, zoals altijd onder de bezielende begeleiding van trainer Dennis.

Aanvoerder Luke: “We zijn nog volop in de strijd om het kampioenschap, daarvoor moeten we blijven trainen. Veel van onze jongens werken of zitten op school, dus voor 17.00 uur trainen is geen optie voor ons. We moesten creatief zijn en de vroege training bood voor ons een oplossing.” En zo geschiedde het dat op de vroege donderdagmorgen het positiespel werd opgestart met een respectabele opkomst. Hoewel sommige spelers nog een beetje wakker moesten worden, werd er fanatiek getraind. Ruim anderhalf uur later konden de heren terugkijken op een geslaagde training, die voor herhaling vatbaar is. Ook voor andere teams staat de deur open om een vroege training te organiseren.

De Terriërs
Bij Hockeyvereniging De Terriërs zijn de meiden van MB1 momenteel de enige vroege vogels. Van 06.30 tot 08.00 uur staan zij op het veld voor de training. Voorzitter Michiel Ullers: “Dit is superleuk natuurlijk en er spreekt gedrevenheid uit. In principe zou elk team dit kunnen doen. Tot 17.00 uur kan en mag je trainen.”

Foresters traint in de vroege ochtend.
MB1 zijn de vroege vogels van De Terriërs.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant