Het team van 'Heiloo Ontmoet' eindigde als 5e tijdens het toernooi.
Het team van 'Heiloo Ontmoet' eindigde als 5e tijdens het toernooi. Foto: aangeleverd

Heiloo Ontmoet 5e bij maatschappelijk sporttoernooi

Algemeen

HEILOO - Iedereen was gelijk tijdens het maatschappelijk sporttoernooi dat Stichting Sport-Z op 7 oktober organiseerde op de voetbalvelden van VV Kolping Boys in Alkmaar. Teams uit heel Nederland kwamen naar Alkmaar om deel te nemen aan het Alkmaar Ontmoet toernooi. Ook Heiloo was vertegenwoordigd met deelnemers die allemaal meedoen aan het maatschappelijke project ‘Heiloo Ontmoet’. Het team mocht gebruik maken van de shirts van HSV.

Door middel van sport- en spel en voetbalactiviteiten worden de deelnemers twee keer per week tijdens Heiloo Ontmoet op de velden van HSV in hun kracht gezet om te werken aan hun eigen persoonlijke doelen. Een groot gedeelte van de deelnemers bestaat uit nieuwkomers, mensen die andere mensen willen ontmoeten en financieel gezien een steuntje in de rug kunnen gebruiken van de gemeente Heiloo. Er was op 7 oktober een hoop plezier te zien tijdens het professioneel georganiseerde sporttoernooi waarbij voetbal prominent op het programma stond.

De ochtend bestond uit onderlinge voetbalwedstrijden die 15 minuten duurden. Heiloo Ontmoet was zelfs vertegenwoordigd met tien spelers en er waren daarom voldoende wissels. Uit de wedstrijden kwam duidelijk naar voren dat een aantal spelers een goed balletje konden trappen. Het plezier straalde van iedereen af onder het genot van een stralende zon. Dit resulteerde in drie winstpartijen voor Heiloo Ontmoet. Ook de dames uit het team stonden hun ‘mannetje’ in de dekking. Onder leiding van buurtsportcoach Kim werd het team luidkeels aangemoedigd. Om 13.00 uur mochten alle teams genieten van een heerlijke lunch. ‘s Middags ging het programma verder met sport- en spel en waren er nog enkele teams die gingen bounce-hockeyen, gatenvoetbal speelden en over de stormbaan gingen.

Elke maandagmiddag en donderdagochtend komt de groep van Heiloo Ontmoet op de velden bij HSV op een laagdrempelige manier weer (fysiek) in beweging. Om weer een vonk in iemands leven te creëren en mensen te inspireren vooruit te komen is het mooi om gezamenlijk naar een mooi doel te werken door middel van sport en bewegen. Wil je meer informatie? Kijk op www.sportenbewegeninheiloo.nl/heiloo-ontmoet of neem contact op met buurtsportcoach Kim via 06-14418495 of per mail: k.groen@alkmaarsport.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant