Van links naar rechts: Albert Veenendaal, Corrie van Binsbergen en Toon Tellegen verzorgen een literair concert.
Van links naar rechts: Albert Veenendaal, Corrie van Binsbergen en Toon Tellegen verzorgen een literair concert. Foto: aangeleverd

Toon Tellegen en musici in Culturele Salon

Algemeen

HEILOO - De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo en de Witte Kerk Heiloo. Op uitnodiging van De Culturele Salon geven Toon Tellegen (voordracht), Corrie van Binsbergen (gitaar) en Albert van Veenendaal (vleugel) een Literair concert op zondag 3 oktober, om 15.00 uur in de Witte Kerk te Heiloo. 

Hemels en Vergeefs
U kent Toon Tellegen wellicht als schrijver van de prachtige kinderboeken, maar wist u dat hij ook voor volwassenen heeft geschreven?

Toon Tellegen (Brielle, 1941) is dichter, kinderboekenschrijver én schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In ‘Hemels en Vergeefs’ staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. En die past erg goed bij de composities en improvisaties van de musici. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een geheel. Voor de toehoorder een bijzondere belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost.

Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. Met de succesvolle programma’s rond Toons dierenverhalen door Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet heeft de groep naam gemaakt bij de Nederlandse en Vlaamse theaters en het Nederlandstalig publiek.

Witte Kerk Heiloo, zondag 3 oktober, aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Opgave vooraf via www.deculturelesalon.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant