La Cuisine.
La Cuisine. Foto: aangeleverd

De keukenshowroom van La Cuisine moet vooral inspireren

Algemeen Bedrijf Belicht

La Cuisine
Ritsevoort 41
1811 DM Alkmaar
06 - 18374365
mail@lacuisinealkmaar.nl

Het centrum van Alkmaar heeft er een pareltje bij. Wie via het Ritsevoort de stad in komt ziet op de plek waar De Huismuis gevestigd was een nieuwe keukenshowroom, La Cuisine. Eigenaar is Sander Mors, die al jaren zijn werk maakt van de passie voor keukens. Komende zaterdag is de feestelijke opening.

La Cuisine is ontstaan uit verbazing over hoe keukens vandaag de dag verkocht worden. Sander vertelt: “Ik heb vier jaar lang bij een groot keukenbedrijf gewerkt. In die tijd heb ik mijn passie voor keukens opgebouwd. Het is een heel conservatieve branche. Keukenbedrijven vind je vaak op woningboulevards en industrieterreinen, maar dat vind ik niet de sfeer om een keuken te kopen. Ik wilde een gezellige winkel en ik wilde in de binnenstad zitten.”

Onderscheidend vermogen
Sander hoopt zich met La Cuisine op deze manier te onderscheiden. “De weg die de klant aflegt voor een nieuwe keuken begint op internet. Dan kijken ze welke trends er zijn en welke keuken bij ze past. Maar een online configurator zorgt daarbij niet voor het beeld dat je uiteindelijk wilt zien. Je wordt als consument gedwongen om een keukenshowroom binnen te stappen. Ik geloof niet in een grote showroom met 20 keukenopstellingen. Een keuken wordt dan gekocht op basis van dat kleine frontje en iemand met een liniaal en potloodje tekent op papier je keukenopstelling. Wij hebben gekeken naar hoe het anders kan. Dit is onze manier om ons te onderscheiden van de gevestigde orde.”

Inspiratie
De City Store van La Cuisine Alkmaar moet vooral mensen inspireren. “De keukens die hier staan verkoop je niet dagelijks, maar laten wel alle mogelijkheden zien. Van verschillende lades, afwerkingen tot aan de binnenwerken. Samen met een hightech ontwerptool krijgt de klant binnen een half uur een hele mooie 3D-voorstelling van de keuken te zien.” En het advies gaat verder dan alleen de keuken. “Vanuit mijn andere bedrijf heb ik een groot netwerk opgebouwd. Van daaruit kan ik advies geven over vloeren, muren en hoe een keuken daarin zou passen. We geven eerlijk aan hoe wij de dingen zien. Wij vertellen de mogelijkheden, maar zeker ook de onmogelijkheden. Uiteindelijk is het de keuze van de klant. Ons doel is niet om zomaar een keuken te verkopen, ons doel is om de juiste keuken te verkopen.”

De kracht van La Cuisine zit hem in het persoonlijke contact. Mors legt het uit: “Het traject naar het eindproduct toe moet vlekkeloos verlopen. We blijven het gehele traject contact houden. Op het moment van uitvoering moet de klant nog steeds blij zijn. Het is de taak van ons om de klant te ontzorgen. Dat doe je door de juiste partners en monteurs om je heen te verzamelen. Het is namelijk nogal een bedrag dat men uitgeeft. Dan moet het tot in de puntjes verzorgd zijn.”

Feestelijke opening
Zaterdag 10 juli vanaf 16.00 uur is de grote opening. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. “Men kan zich laten inspireren bij ons in de showroom en er wordt een demo van onze keukenontwerptool gegeven. De ontwerptool wordt uitgelegd. De deur staat open dus iedereen mag langskomen.”

Tekst: Dirk Kaan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief