<p>Dit jaar ondersteunt Caritas Werkgroep Heiloo de actie #jekuntaltijdiemandslichtpuntjezijn</p>

Dit jaar ondersteunt Caritas Werkgroep Heiloo de actie #jekuntaltijdiemandslichtpuntjezijn

(Foto: aangeleverd)

Juist nu is het belangrijk om naar elkaar om te kijken #jekuntaltijdiemandslichtpuntjezijn

HEILOO - Ondanks corona gaat de feestdagenactie #jekuntaltijdiemandslichtpuntjezijn gewoon door, misschien is het juist nu wel belangrijker dan ooit om naar elkaar om te kijken. Door deze inzamelingsactie kunnen Heilooër gezinnen die het financieel moeilijk hebben toch Sinterklaas vieren met een goedgevulde zak lekkers en speelgoed.

Sandra Mulder en haar zoon Boet zijn ieder jaar de stuwende kracht achter deze actie maar voor hen is het dit jaar onmogelijk om te doen wegens privéomstandigheden. De actie wordt daarom opgepakt door de vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor deze mooie actie en daarbij heeft Stichting Caritas ondersteuning aangeboden. Zij zullen dit jaar indien gewenst ook voor een kerstpakket zorgen voor de betreffende gezinnen.

Sandra roept mensen op die nieuw speelgoed willen doneren of ondernemers die de feestdagenactie willen steunen om contact op te nemen via sandramarco@live.nl. De spullen en donaties zullen terechtkomen bij het team van vrijwilligers.

Wat is Stichting Caritas?
De Caritas Werkgroep Heiloo stelt zich ten doel dat iedereen aan de samenleving moet kunnen deelnemen. Van oudsher is de caritas van kerkelijke huize, ooit ontstaan uit armenfondsen. De laatste tientallen jaren is de stichting uitgegroeid tot een wereldwijde hulporganisatie voor mensen die het moeilijk hebben of in acute financiële nood komen. Als kleine, maar daadkrachtige organisatie zonder bureaucratie kan een hulpvraag snel ingevuld worden. Een hulpvraag kan van alles zijn: een kapotte wasmachine, dreigende huisuitzetting, een zeer nodige fiets, inrichting van een (nood)onderkomen of bijvoorbeeld een geldlening. In Heiloo kent u Stichting Caritas misschien van de gratis kerststukjes, de voedselbankinzameling met Pasen, het financiële kerstextraatje voor de minima en de huidige mondkapjesactie. De mondkapjes kunnen door minima gratis worden afgehaald in de kerk.

Toch blijkt het voor veel mensen lastig om hulp te vragen: “Naast de schaamte speelt ook mee dat mensen door de vele regelgeving tussen wal en schip vallen en het spoor bijster raken. Het ‘heeft-toch-geen-zinvirus’ slaat dan toe en men ligt weerloos in de hoek”, zo legt Theo van Diepen uit, voorzitter van Stichting Caritas.

“Wij stellen ons neutraal op en garanderen integriteit en privacy”, zo benadrukt hij. Stichting Caritas roept dan ook iedereen op die het moeilijk heeft om toch over de drempel te stappen. U kunt contact opnemen per e-mail of telefonisch:
cwh.heiloo@gmail.com
072-5337408 / 06-12577129

Meer berichten