<p>Een van de genomineerde huizen is een huis uit Heiloo.&nbsp;<a href="https://duurzamehuizenroute.nl/woning/hoekwoning-1979-heiloo">Het is een hoekwoning met nul op de meter woning met Triple Solar, Nibe warmtepomp, HR++ glas en vloerverwarming.&nbsp;</a>Bijzonder he!</p>

Een van de genomineerde huizen is een huis uit Heiloo. Het is een hoekwoning met nul op de meter woning met Triple Solar, Nibe warmtepomp, HR++ glas en vloerverwarming. Bijzonder he!

(

Foto: aangeleverde foto.

)

Huis uit Heiloo behoort tot één van de duurzaamste huizen van Nederland

HEILOO  – De genomineerden voor de titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ zijn bekend. Een deskundige jury heeft alle inzendingen doorgenomen, en per categorie zeven huizen genomineerd. De winnaars van de verkiezing worden op 20 november bekend gemaakt tijdens een speciaal online verkiezingsevenement.

Bijna honderd woningen deden mee aan de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland, uiteenlopend van duurzame monumenten tot innovatieve nieuwbouwwoningen. De woningen zijn op basis van bouwjaar en woonoppervlakte verdeeld in zes categorieën. Een jury beoordeelt per categorie de woningen aan de hand van verschillende criteria, zoals toekomstbestendigheid, gebruik van materialen, energieverbruik, creativiteit en comfort.

De jury staat onder leiding van Ad Straub, hoofddocent aan de TU Delft. Straub: “Het is bijzonder hoe creatief mensen aan de slag zijn gegaan, elk passend binnen eigen budget en situatie. Voor mij is het belangrijk dat een oplossing ook toe te passen is door andere woningeigenaren.” Andere juryleden zijn Gerrit Hiemstra (NOS en Weather Impact), Linda van Dongen (Volksbank), Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs), en Jos van Dalen (Ministerie van Binnenlandse Zaken).

Een van de genomineerde huizen is een huis uit Heiloo. Het is een hoekwoning met nul op de meter woning met Triple Solar, Nibe warmtepomp, HR++ glas en vloerverwarming.  Bijzonder he! 

Meer berichten