Afbeelding
Foto: Pixabay

Pas op voor insluipers

Algemeen

HEILOO - De gemeente en politie in Heiloo waarschuwen om op te passen voor insluipers. Met het mooie weer vinden er meer insluipingen plaats en het dievengilde slaat weer toe.

Het is warm weer en ramen en deuren staan open. Geef inbrekers geen kans en sluit, ook als je maar even weggaat, alle ramen en deuren goed af. Zo voorkomt u insluipingen in uw woning!

Een insluiping is een gelegenheidsdelict en ‘gelegenheid maakt de dief.’ Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door via een aanbouw, schuurdak of op een andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder).

Tref maatregelen tegen insluiping!
Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weggaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen ervoor zorgen dat een insluiper probeert binnen te komen.

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant