Foto:

Maatregelen in Apotheek Heylo en Limmen tegen besmetting corona

HEILOO/ LIMMEN - Apotheek Heylo en Apotheek Limmen nemen vanwege het coronavirus diverse maatregelen in de apotheek; om de veiligheid van de bewoners van Heiloo en Limmen én de veiligheid van de eigen apothekersassistenten in acht te nemen. ‘Met deze maatregelen verkleinen we gezamenlijk de kans op besmetting met corona’, aldus de apothekers Tjeerd van den Berg en Ivar Moonen. ‘Onze teams en wij willen zo goed mogelijk voor alle medicijngebruikers in Heiloo en Limmen blijven zorgen, en daarvoor is het noodzakelijk dat we zelf op de been blijven’.

‘Allereerst daarom deze dringende oproep voor iedereen die verkouden is, moet niezen, (licht) moet hoesten, keelpijn of een loopneus heeft: blijf thuis en kom niet naar de apotheek. Misschien is het mogelijk dat iemand uit de omgeving zonder klachten (familie, vriend of buur) de medicatie ophaalt.’, aldus Tjeerd van den Berg.

Gebruik bij vragen zoveel mogelijk de telefoon of email. Apotheek Heylo is te bereiken via 072-5331070 of assistente@heylo.nl; Apotheek Limmen via 072-5052620 of assistente@limmen.nl ‘Mogelijk is er sprake van een langere wachttijd aan de telefoon dan normaal. Wij hopen op ieders begrip daarvoor.’

Houd afstand (ook van de balie)
Ivar Moonen roept cliënten op om, als zij wel naar de apotheek kunnen komen, de regels rondom afstand in acht te nemen: ‘Ik kan het niet genoeg onderstrepen: houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers in de apotheek en van de apothekersassistenten. Wij beperken daarom ook het aantal bezoekers tegelijk in de wachtruimte. Voorkom daarnaast contact met de apotheekbalie en raak niets aan als dat niet nodig is.’

Pinnen
Daarnaast benadrukt Moonen het belang van betalen met pin. ‘Dit voorkomt immers contact met elkaar.’

Bezoek aan de apotheek
‘Heiloo en Limmen kunnen op ons rekenen’, aldus Van den Berg ‘Maar om goede zorg te kunnen blijven leveren en iedereen van medicijnen te blijven voorzien, geldt in de apotheek nog een aantal aanpassingen en maatregelen.’:

  • Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen.
  • Kom niet met 2 of meer personen naar de apotheek. Kom het liefst alleen naar binnen.
  • Het is drukker dan gebruikelijk. Wij verzoeken daarom soms om op een later moment terug te komen.
  • Als u een herhaalrecept heeft: laat het recept in onze brievenbus achter. De apotheek stuurt een bericht wanneer de medicijnen klaarliggen.
  • Op de vloer in de apotheek is tape aangebracht die de benodigde afstand markeert. Bezoekers van de apotheek worden verzocht zich aan deze afstand te houden.
  • Voor de bezorgers van de apotheek geldt: alles gaat contactloos. De bezorger belt aan, neemt afstand. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken.

Hoeveelheid medicijnen
‘Tot slot wil ik benadrukken: iedereen heeft zijn medicijnen nodig. Daarom geven wij de normale hoeveelheid medicijnen mee, en niet voor een langere periode’, aldus Moonen.

Meer berichten