Dr. Karlijn Roex.
Dr. Karlijn Roex. Foto: aangeleverd

Bijeenkomst over verwarde personenproblematiek

Algemeen

HEILOO - Op zondagmiddag 26 januari presenteert Dr. Karlijn Roex haar boek 'In verwarde staat' in de Verhalenkamer. Psychiater René Keet, directeur FIT-academy van GGZ Noord-Holland-Noord, zal de inleiding verzorgen.

De bijeenkomst is van 14.30 uur tot 16.00 uur. Vanaf 14.00 uur zijn de deuren geopend. De Verhalenkamer is te vinden aan de Olvendijk 2a op het landgoed Willibrordus in Heiloo. De entree is gratis, een bijdrage wordt echter op prijs gesteld. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelding nodig via de mail: info@verhalenkamerwillibrordus.nl.

De bijeenkomst
In deze bijeenkomst wordt de problematiek m.b.t. 'verwarde personen' vanuit een andere hoek bekeken. Hoe is het voor iemand die zelf een 'verward persoon' wordt genoemd om in deze samenleving te functioneren? Wat voor samenleving maakt zich zorgen over een 'verwarde personenproblematiek'?
Wordt de samenleving onveiliger door de 'verwarde personen' of kunnen we eerder zeggen dat het voor de laatstgenoemden onveiliger wordt? Na de boekpresentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De auteur
Karlijn Roex is een gepromoveerd socioloog, schrijver en activist. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naam als spreker en publicist in het debat over 'verwarde personen'. Naast een sociologische achtergrond heeft ze ook persoonlijk ervaren hoe het is om als 'verward persoon' te worden gelabeld.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant