Druk in gesprek onderweg
Druk in gesprek onderweg Foto: aangeleverd

Huiswerkjongeren aan de wandel

Algemeen

HEILOO - In vakanties ligt de huiswerkondersteuning aan vluchtelingjongeren in Heiloo stil. Normaal wordt die elke middag in de bibliotheek aangeboden door Heiloo voor Elkaar. In plaats van begeleiding voor schoolwerk biedt Heiloo voor Elkaar in schoolvakanties een activiteit aan.

Op verzoek van een van de jongeren werd deze keer een wandeling georganiseerd. 'We kunnen best eens gaan wandelen, dan is er alle tijd voor een gesprek', zei ze. Afgelopen donderdagochtend om 11 uur stonden er vijf sportieve jongeren en twee begeleiders bij de bibliotheek klaar voor de wandeling. In onderling overleg was Egmond aan Zee als doel gekozen. Daar was gelegenheid voor een lunch die door sponsoren beschikbaar was gesteld. De lunchkaart was voor de jongeren wel even wennen. 'Hebben ze geen kebab?', was een van de reacties en ook een 'kapsalon' bleek onvindbaar. Toen na wikken en wegen een keuze gemaakt was, volgde voor ieder een lunch met enkele onbekende ingrediënten. 'Het was even wennen, maar toch erg lekker', luidde het commentaar.

Na de lunch wandelde de groep in de motregen door de polder naar Heiloo. Onderweg werd zoals verwacht veel gesproken met elkaar. Er was ruimschoots aandacht voor elkaar. De terugtocht leek daardoor nog korter dan de heenreis. Bij aankomst bij de bibliotheek was dan ook de vraag: 'Doen we dit volgend jaar weer?' Iedereen doet dan vast weer mee.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant