Afbeelding

Column: vakantiebingo

Algemeen

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de schoolvakanties in volle gang zijn. Als je zelf niet meer in de kinderen zit, merk je het wel aan de buurkinderen. Iedereen is uitgelaten, druk en vol goede zin in die heerlijke vrije weken. Ook de vaders en moeders hebben ernaar uitgekeken. Ieder jaar doen ze dat weer. In de hoop dat het deze keer wel aan alle hooggespannen verwachtingen voldoet.

Maar eigenlijk weten we allemaal wel hoe deze schemavrije weken verlopen. Je zou er zelfs een spelletje van kunnen maken. Uitspraken afvinken die hoe dan ook ergens te horen zullen zijn de komende weken:
Lekker even helemaal niets. Ja er is wifi op de camping. Even ophouden. Over achtenveertig kilometer is de volgende benzinepomp. Hé, niet je broertje slaan! Is drie uur 's middags te vroeg voor de borrel? Zullen we de telefoons nu even wegleggen? Glamping? Nee wij gaan back to basic. Kamperen? Kramperen zul je bedoelen. Vervelen is goed voor je! We moeten nog iemand vragen om de kat te voeren. Waar liggen de paspoorten? Ja het is alláng bedtijd! Hup snel erin (om half zeven 's avonds). Is half twee 's middags te vroeg voor bier? Handen thuis! Niet die wc-bril aanraken! Wéér barbecueën? Zullen we ons huis verkopen en hier blijven? Eén wijntje om twaalf uur bij de lunch kan prima! Of twee. Drie? Gaan jullie nu maar even zelf een spelletje doen. Wanneer begin jij weer met werken?

En de nummer één-uitspraak, bijna standaard in ieder gesprek deze weken: Nou, lekker genieten hoor!

En genieten zullen we. Tot we juichend weer naar ons werk gaan.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant