Loco-burgemeester Elly Beens samen met het echtpaar Wit
Loco-burgemeester Elly Beens samen met het echtpaar Wit (Foto: STiP Fotografie)

Bruidspaar Wit 60 jaar getrouwd

HEILOO - Woensdag 17 juli 1959 traden in Amsterdam de heer H.H. Wit (91) en mevrouw C.C. Wit -Langedijk (87) in het huwelijk. Loco-burgemeester Elly Beens bezocht 60 jaar later het echtpaar om hun te feliciteren met dit heugelijke feit.

Meneer Wit is geboren in Amsterdam. In de hoofdstad en in Haarlem is hij  tandtechnicus geweest. Mevrouw Wit is geboren in De Weere. Tot haar trouwen is zij als gezinshulp werkzaam geweest.  Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Amsterdam tijdens een verjaardag van kennissen. In 1967 zijn zij naar Heiloo verhuisd. Uit het huwelijk zijn 4 kinderen geboren. Verder heeft het echtpaar 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Op de vraag hoe zij deze leeftijd en zoveel jaar huwelijk hebben bereikt, zijn ze eensgezind. "Gewoon doorgaan en altijd bezig zijn. Goed eten en geen overgewicht." Mevrouw Wit onderhoudt zelf de tuin en heeft als hobby alles wat  te maken heeft met planten en dieren.

Meneer Wit heeft als hobby schilderen. Ondanks zijn hoge leeftijd gaat hij nog altijd twee keer per week naar de schilderclub Perspectief in Castricum. Vele van zijn eigen geschilderde werken hangen bij het echtpaar thuis in de woonkamer en in de hal.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten