Marjan Minnesma, wethouder Rob Opdam, Ernst Briët en Dick Tromp na de onthulling van de naam.
Marjan Minnesma, wethouder Rob Opdam, Ernst Briët en Dick Tromp na de onthulling van de naam. (Foto: STiP Fotografie)

"Samen maken we Noord-Holland mooier"

HEILOO - Op 14 juni vond de officiële opening plaats van het gezamenlijke kantoorpand van Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland. Tijdens de opening werd de naam van het gebouw bekend gemaakt. Wethouder Rob Opdam en Marjan Minnesma, inspirator en directeur van stichting Urgenda, onthulden samen de naam door middel van het optrekken van een doek.

Het pand heeft de naam 'De Plantaan' gekregen. Voor het gebouw is een boom gepland, vanzelfsprekend is dit een plantaan.

Sinds 25 maart zijn beide organisaties in het pand aan de Schuine Hondsbosschelaan 45/45a gevestigd. Tijdens de opening keken beide directeuren Dick Tromp, Kennemer Wonen, en Ernst Briët, Landschap Noord-Holland, terug op de afgelopen maanden. Beide heren zijn trots op hun pand. Een pand waar zowel zij als de medewerkers zich thuisvoelen. Ernst Briët: "Samen maken wij Noord-Holland mooier. Twee organisaties in een bestaand pand. Wij hebben de slag naar een klimaat neutraal gebouw gemaakt. Wij hebben gekeken naar de biodiversiteit. Er is insectvriendelijke beplanting aangelegd, er is een mussenhotel en een insectenhotel geplaatst. Maar ook nestkasten voor gierzwaluwen en vleermuizen. Kortom een prachtig pand met rondom een prachtige omgeving."

Marjan Minnesma pleitte tijdens haar toespraak ervoor dat er geen land gebruikt moet gaan worden voor het aanleggen van zonneparken (solarfields). "Zolang we nog genoeg hard materiaal hebben om zonnepanelen neer te leggen moeten we dat gebruiken." Wethouder Rob Opdam keek nog even terug op de historie van het gebouw. "Eerst was er een openbare lagere school in gevestigd, toen kwam het Horizon College erin. De tijd die daarop volgde stond het gebouw leeg tot Kennemer Wonen het pand kocht. Maar als je Heilooërs vraagt naar het pand en zijn omgeving geven de meeste toch aan het te kennen van Dansschool Ranzijn. Hier hebben velen hun eerste danspasjes gezet."

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten