Foto: Gertjan Zeeman

Man valt kind lastig in Plan Oost: wees alert!

HEILOO - Zondagmiddag vond in Plan Oost een naar incident plaats: een 8-jarig jongetje werd lastig gevallen door een nog onbekende man. Op de website van de school wordt gemeld dat het kind de bosjes ingetrokken is en zichzelf heeft kunnen bevrijden door o.a. heel hard te schreeuwen. Dit gebeurde in het ter Coulsterbosje bij Frederica's Hof.

Een woordvoerder van de politie meldt dat zij die dag rond 17.00 uur een melding kregen dat er een jongetje die aan het vissen was in de vijver van de Nieuwe Plantagie aan zijn arm was getrokken door een nog onbekende man. De politie heeft de zaak in onderzoek maar zegt niet uit te gaan van een zedendelict. Op de betreffende plek mag namelijk niet gevist worden dus een andere mogelijkheid is dat de man het jongetje hierop wilde attenderen. De politie roept inwoners wel op alert te zijn.

De politie heeft een signalement gekregen van de man, het zou gaan om een man van 35 a 40 jaar, 1.70 m. en hij droeg bruine kleding. Er gaan geruchten dat de man een enkelband zou dragen maar dit kan de politie niet bevestigen.

De directie van de basisschool van het kind heeft een bericht op de website van de school gepost waarin het incident wordt gemeld en waarin de vervolgstappen staan beschreven: er is nauw contact met de wijkagent en aan de kinderen is in het kader van kanjertraning extra aandacht besteed aan het onderdeel weerbaarheid, op verzoek van de ouders is er voor de leerlingen geen link gelegd naar het incident.

De betrokken partijen willen absoluut geen paniek veroorzaken, ook in het belang van het kind. De school heeft besloten de ouders te informeren en een bericht over het incident op de website te plaatsen. Dit besloten zij omdat het incident door verschillende groepen via WhatsApp zou zijn gedeeld en het daardoor werd er veel onrust veroorzaakt.

De politie is op zoek naar de man en vraagt de man zich te melden, ook vraagt de politie getuigen of mensen die extra informatie hebben zich te melden op het algemeen nummer politie: 0900-8844.

UPDATE: uit betrouwbare bron is vernomen dat het niet om een enkelband zou gaan maar dat de man een elastiekje droeg.

Meer berichten