Afbeelding

Heilooër in....Málaga

Algemeen Heilooër in...

Interviews in tv- en radioprogramma's in Spanje en aandacht in Spaanse bladen en kranten. Mirjam-Hélène Mostertman (44), eigenaresse van restaurant Vino Mio in Málaga en voorheen inwoner van Heiloo, is met recht een bekende Spanjaard. "Wat het geheim is? Een goed restaurant runnen, leuke extra activiteiten organiseren en je marketing-bezigheden optimaal managen. Dus constant jezelf en het bedrijf in de kijker zetten, dat is belangrijk."

Hélène is een echte globetrotter. Ze woonde enige tijd in Engeland, liep stage op Curaçao en runde een restaurant en hotel in België. Ook woonde ze een periode in de Franse streek Côte d'Azur. Hélène vertrok vijftien jaar geleden naar Málaga. Samen met een jeugdvriend kocht en verbouwde ze een restaurant in hartje centrum. De onderneemster kocht jaren later een tweede restaurant, gelegen op Plaza Jeronimo Cuervo. "Prachtig in het centrum van de stad, naast het theater." Later verkocht ze de 'oude' Vio Mio. Het uitsluitend bezig zijn met horeca is voor Helene - een echte duizendpoot - niet weggelegd. Ook de organisatie van evenementen is haar lust en haar leven. Zo organiseerde ze een vierdaags kunstfestival: internationaal bekende schilders en beeldhouwers lieten hier hun werk zien. "Dat was een prachtig project met veel bezoekers." Ook een groot bierfestival in de stad komt uit de creatieve koker van Hélène. Verder bedacht ze een route door Málaga langs interessante culturele highlights. "Uiteraard voert de route ook langs mijn restaurant", vertelt ze met een glimlach. Maar haar grootste project is toch wel de culturele ondernemersvereniging 'Barrio Picasso' die ze twee jaar geleden opzette.

Hélène Mostertman woonde van haar tiende tot zeventiende jaar in Heiloo, waar ze de Maria Lidwina en daarna de Sint Jan mavo bezocht. Ze heeft een partner en een dochter en komt nog regelmatig naar Heiloo. "Leuk om weer even vrienden en familie te bezoeken."

Lees binnenkort meer over Vino Mio in Uitkijkpost.

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant