Het Tata Steel Orkest.
Het Tata Steel Orkest. Foto: aangeleverd

Tata Steel Orkest en de Koninklijke Harmoniekapel Delft in Cultuurkoepel

zondag 14 april 2024 14:30

HEILOO - Het Tata Steel Orkest en de Koninklijke Harmoniekapel Delft spelen op zondag 14 april in De Cultuurkoepel.  Aanvang 14.30 uur.

Beleef een zondagmiddag die u niet snel zult vergeten met ‘Koepelklanken’, een muzikale samenwerking tussen het Tata Steel Orkest en de Koninklijke Harmoniekapel Delft. Dit bijzondere concert belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers van alle leeftijden, in een setting waar de pracht van muziek in al haar facetten wordt gevierd.

Het Tata Steel Orkest, onder leiding van Erik Janssen, opent de middag met een krachtige vertolking van ‘Jeanne d’Arc’ van Alex Poelman met Martijn Appelo op hoorn als solist. Dit muziekstuk, dat het epische verhaal vertelt van de Franse heldin Jeanne d’Arc, zal u ongetwijfeld kippenvel bezorgen door zijn emotionele diepgang en meeslepende composities. Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg is, voegt het orkest een extra dimensie toe met ‘Egmont’ van Bert Appermont, een stuk dat de strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid belichaamt, geïnspireerd op het leven van de historische figuur Graaf Egmont. De passie en de muzikaliteit van het Tata Steel Orkest brengen deze verhalen tot leven in een muzikale reis die u niet wilt missen.

Na deze indrukwekkende opening neemt de Koninklijke Harmoniekapel Delft het podium over onder leiding van Paul van Gils. Zij zullen u verrassen met een gevarieerd programma met onder andere ‘Capriccio’ van Christiaan Janssen, de emotionele diepte van ‘Zueignung’ van Richard Strauss en de levendige en energieke ‘Wonderful Town Overture’ van Leonard Bernstein. Elk stuk biedt een unieke kijk op het brede spectrum van muzikale expressie, van de delicate nuances van romantische toewijding tot de bruisende energie van het stadsleven.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een muzikale zondagmiddag die de ziel raakt en inspireert. Of u nu een doorgewinterde kenner bent of gewoon wilt genieten van een middag vol prachtige muziek, ‘Koepelklanken’ is het evenement waar u bij wilt zijn. Kaarten à € 15 incl. pauzedrankje zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl en tenzij het concert niet is uitverkocht aan de deur.