Een werk van Anneke Mooij.
Een werk van Anneke Mooij. Foto: aangeleverd

Nieuwe expositie in De Oude Keuken

zondag 11 februari 2024 13:15 tot maandag 8 april 9:00

BAKKUM - Te kleurrijke aquarellen van de Alkmaarse kunstenares Anneke Mooij zijn tot en met 8 april te bewonderen in restaurant De Oude Keuken in Bakkum. Anneke Mooij is een ervaren aquarellist. In 1980 begon ze met het maken van piepklein werk, maar omdat dat haar weinig voldoening gaf, ging ze verder en bekwaamde zich in deze techniek door veel boeken te bestuderen en door heel veel te oefenen.

De aquareltechniek lijkt misschien gemakkelijk, omdat veel amateurs daar als eerste mee beginnen, maar om een goede aquarel te maken heb je heel veel ervaring nodig. Gauw wordt het modderig en zakken de kleuren weg. De onderwerpen van deze expositie zijn heel gevarieerd. Van duinlandschap tot portret tot vakantiebelevenis. Het kleurgebruik springt eruit. Naast het aquarelleren maakte Mooij enkele jaren geleden een uitstapje naar het bouwen van een eigen viool; een niet geringe klus.

Als je deze kunstenares bezoekt in haar woning in Alkmaar dan zie je onmiskenbaar wat haar kunstzinnige bezigheden zijn. Werkelijk alle muren zijn bedekt met of aquarellen of violen. De Franse uitdrukking ‘violon d’Ingres’ wat liefhebberij betekent is daar helemaal van toepassing. Mooij exposeerde op verschillende kunstmarkten en ook in het MCA. Tot en met 8 april is haar werk dus te zien in Bakkum.

De Oude Keuken
Oude Parklaan 117
1901 ZZ Castricum