Afbeelding
Foto: Proeflokaal Hop

HopLive: The Ashgrove

vrijdag 30 juni 2023 21:00 tot 1:30

In 1958 opende Ed Pearl, een 21 jaar oude muziekliefhebber, een club in Los Angeles die het Mekka werd voor de blues: “Ash Grove”. In 2015 kwamen 4 blues-liefhebbers elkaar tegen in Alkmaar. Ze hadden allemaal al jarenlange muzikale ervaring en waren allen toe aan een nieuwe uitdaging: de Blues. Bekende en minder bekende blues, op een eigen manier gespeeld. Soms stuwend en stompend, dan weer fluisterzacht of swingend.De rauwe en soms zwoele stem van Martin Wester op gitaar en de mondharmonica, de afwisselend fluisterende en schreeuwende gitaar van Joost Piscaer ondersteund door het strakke drumwerk van Theo Tromp en de knorrende en ronkende bas van Jan-Jansen zorgen samen voor een illuster Blues-geluid.De band die deze vier blues fanaten vormen, is vernoemd naar de beroemde blues club in Los Angeles en staat garant voor een heerlijk avondje bluesmuziek, vol afwisseling.Diverse café’s, podiums en festivals (Lakeside Blues en Alkmaar Blues Express ) hebben al kennis gemaakt met The Ashgrove ( “Vette blues uit de polder” ).Martin Wester: Leadzang – gitaar – mondharp.Joost Piscaer: Gitaar.Jan Jansen: BasTheo (Tjoe) Tromp: drums/zang