Pupillen A2 Laura Croux, Iris Kramer, Nikka Kloosterman, Fiep Adrichem en Resa Witte behalen voor het vierde jaar op rij een podiumplaats tijdens de pupillenfinale in Beverwijk.

Pupillen AV Trias presteren goed in atletiekfinale

Sport Heiloo

Tijdens de finale van de pupillencompetitie atletiek op zaterdag 17 september in Beverwijk kwamen 13 atleten van AV Trias in actie. Zoë Hoebe, Britt Karel en Hidde Hoekstra hadden zich individueel geplaatst voor deelname, door tijdens de afgelopen drie pupillenwedstrijden goed te presteren op de onderdelen sprint, verspringen, balwerpen of kogelstoten. Alle drie de atleten behaalden een zesde plaats in het individuele klassement op de meerkamp. Een prestatie van formaat in een sterk deelnemersveld!

Van de oudste categorie pupillen hadden twee estafetteteams zich geplaatst voor de finale. De jongens A2 met Gijs Smolenaars, Pekka van der Zwan, Julian Allis, Skip Lemstra en Gijs van der Kolk liepen een goede estafette. Zij behaalden als team een keurige vierde plaats door de onderdelen 60 m sprint, hoogspringen en kogelstoten goed af te ronden. Ook de meisjes A2 waren met hun team geplaatst voor de finale. Na een snelle estafette evenaarde Nikka Kloosterman het clubrecord hoogspringen van AV Trias, dat op 1.35 m stond. Samen met Iris Kramer, Resa Witte, Fiep Adrichem en Laura Croux veroverde zij de tweede plaats door op alle onderdelen prima te presteren. Daarmee behaalt dit estafetteteam voor het vierde jaar op rij een podiumplaats.

Tekst en foto: Marina Bruinzeel