Afbeelding

Burgemeester opent benefietconcert t.b.v. VluchtelingenWerk

Cultuur Heiloo

Het benefietconcert 'Music That Matters', dat aanstaande zaterdagmiddag 1 oktober plaatsvindt om 14.00 uur in de Ter Coulsterkerk, zal worden geopend door onze burgemeester Romeyn. Het belooft een zaterdagmiddag vol muzikaliteit en gezelligheid te worden, waarvan de opbrengst van het concert ten goede komt aan Stichting VluchtelingenWerk NoordWestholland locatie Heiloo. En er zijn nog kaarten!

Initiatiefnemer van dit benefietconcert is Stichting YourSongProjects. Voorzitter Myriam de Sain: "Stichting YourSongProjects stelt zich tot doel mensen in hun kracht te zetten d.m.v. regionale culturele en muzikale projecten. Met de opbrengst van dit benefietconcert zetten wij ook weer mensen in hun kracht. Dagelijks horen wij over de vluchtelingenstroom. Graag zetten wij ons in om deze mensen een beter bestaan te geven in Nederland, in Heiloo."

Joop Tulp van Stichting Vluchtelingenwerk: "De vluchtelingen die in Heiloo komen wonen, hebben een status. Zij mogen tenminste vijf jaar in Nederland blijven wonen en gaan participeren in de samenleving. Een werkgroep begeleidt nieuw ingekomen vluchtelingen bij bijvoorbeeld het bezichtigen van hun toegewezen huurwoningen, hulp bij het invullen van allerlei formulieren, inburgering en scholing; eigenlijk alles om iemand 'die van niets weet' een weg in de Nederlandse samenleving te leren vinden. VluchtelingenWerk Heiloo doet nog veel meer activiteiten zoals leeslessen in de bibliotheek en activiteiten voor kinderen. Giften en sponsoren zorgen ervoor dat deze activiteiten mogelijk zijn."

Het belooft een gevarieerde middag te worden met werken van o.a. Mendelssohn, Grieg, Teresa Takken en Rachmaninoff. Kaarten voor dit concert met goede doel zijn € 15,00, incl. koffie/thee (kinderen < 12 jaar gratis), te verkrijgen bij De Schrijverij in Heiloo en bij de Ter Coulsterkerk op 1 oktober 2016 vanaf 13:30 uur.

Zie ook www.yoursongprojects.nl

Cindy, Teresa en Myriam van Stichting YourSongProjects en Joop Tulp van Stichting VluchtelingenWerk poseren voor de Ter Coulsterkerk

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant