Van links naar rechts: Gijs Jak, Mees Hendrikse, Jurn Gerritse, Daan Bult, Peter de Groot (coach) Stef Beemsterboer, Mats Hendrikse, Peter Meerman (coach) Teun de Groot, Mike Meerman.
Van links naar rechts: Gijs Jak, Mees Hendrikse, Jurn Gerritse, Daan Bult, Peter de Groot (coach) Stef Beemsterboer, Mats Hendrikse, Peter Meerman (coach) Teun de Groot, Mike Meerman.

Limmen E5 vriendenteam kampioen

Sport Limmen

De E5 van Limmen bestaat uit acht klasgenoten uit groep 7 van basisschool de Kerkuil. Bij de overstap van de F-competitie naar de E-competitie besloten de jongens bij elkaar in het team te blijven. Dat mag best bijzonder genoemd worden want in plaats te kiezen voor eigen belang verkozen deze jonge spelers voor de vriendschap. Daarmee gaven ze de mogelijkheid in de E-selectie te komen op. Aan het einde van het tweede seizoen zijn zij, met nog één wedstijd te spelen, beloond met het kampioenschap. En op grootse wijze. De voorhoede bestaande uit Jurn Gerritse, Teun de Groot, Daan Bult en Stef Beemsterboer wist gemiddeld tien keer per wedstrijd te scoren. De verdediging bestaande uit Mats Hendrikse, Mike Meerman, Mees Hendrikse en Gijs Jak wist het aan tegendoelpunten tot slechts gemiddeld één per wedstrijd te beperken.

Agelopen zaterdag speelden de jongens een spanende wedstrijd thuis tegen FC Castricum. Winst of gelijkspel was genoeg om het kampioenschap voortijdig veilig te stellen. Al snel bleken de vrienden uit Limmen een maatje te groot voor de Castricummers en wonnen de wedstrijd met 8-0. Bij het eindsignaal knalden de kurken en werden de jongens getrakteerd op een kinderchampagnedouche. Daarop volgde de huldiging door de jeugdvoorzitter en een ereronde op platte kar door Limmen. Volgend jaar stromen deze kampioenen door naar de D-competitie. Of ze dan weer bij elkaar in het team komen? Dat is aan de nieuwe trainer maar als het aan de vrienden ligt, zeker wel.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant