Afbeelding

OM eist 4,5 jaar cel tegen verkrachter bejaarde vrouw

Algemeen Heiloo

De ex-tbs'er die ervan wordt verdacht een bejaarde vrouw uit Heiloo te hebben verkracht, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 4,5 jaar de gevangenis in.

Het 75-jarige slachtoffer overleed anderhalve maand na de verkrachting. De familie is er van overtuigd dat haar dood niet los te zien is van het seksueel misbruik, vertelde advocaat van de familie Laura Wagemaker gisteren.

De man was de nacht voor de verkrachting weggelopen uit de gesloten afdeling van de GGZ-instelling, waar hij verbleef in het kader van een voorwaardelijke beëindiging van zijn tbs-behandeling. Hij ging naar de woning van de vrouw, die woonde op hetzelfde terrein.

"Heb je in de krant gelezen over de seriemoordenaar? Dat ben ik. Je moet doen wat ik wil, wat ik zeg", zou hij volgens Wagemaker tegen de vrouw hebben gezegd. Nadat hij de bejaarde vrouw had verkracht, beroofde hij haar van haar pinpas, die hij vervolgens aan een bekende probeerde te verkopen. Die lichtte de politie in.

De familie kan zich vinden in de eis van het OM, maar was wel erg geschokt door de pleidooien van de advocaat van de verdachte. Die zou geïnsinueerd hebben dat het slachtoffer zelf had ingestemd met geslachtsgemeenschap met de verdachte.

Bron/beeld: RTV-NH

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant