Met een schroef is geprobeerd het contactslot te forceren.
Met een schroef is geprobeerd het contactslot te forceren. Foto: aangeleverd

Thomas Slinkert pakt scooterdief

Algemeen Heiloo

Scooterdieven staande houden; daarvan schiet de adrenaline wel even door je lijf. Thomas Slinkert (van het bedrijf Tomtrade) ervaarde het afgelopen vrijdag met zijn vriend. 

Vorige week vrijdag zat Thomas met vrienden thuis aan de eettafel in Plan Oost. Daar viel hem op dat er een jonge man bij Thomas' scooter bezig was, een Piaggio Zip. Een andere jonge man stond verderop op de uitkijk. Thomas realiseerde zich gelijk dat zijn scooter gestolen zou worden. Door het raam schreeuwde hij als reactie, waardoor de jongens meteen wegrenden. Thomas en zijn vriend bedachten zich geen moment en renden de jongens achterna. Deze waren niet bij te houden. De auto werd ingezet om ze te volgen. Thomas: "We zagen ze weer bij de vijver. Op dat moment liep daar een man met een hond, die ons hielp om de verdachten te pakken. De politie werd gebeld en was er met 5 minuten: met drie busjes en twee auto's. De jongens hebben we 'overhandigd' aan de politie en zij zijn in verschillende busjes afgevoerd naar het politiebureau."

Vervolgens was de gang naar Alkmaar, om aangifte te doen. De minderjarige jongens zijn bekend bij de politie. Na een nacht cel lopen ze nu weer vrij rond. "Dat maakt de jacht op de jongens frusterend achteraf," aldus Thomas. "Ik ben bang dat ze het niet afgeleerd hebben om te stelen."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant