Afbeelding

Ingezonden: Spoorwegovergang

Ingezonden Heiloo

Ingezonden brief:

Kortgeleden arriveerde ik met de trein uit Haarlem en liep het perron af.

Een hoogbejaarde man, slecht ter been, liep tergend langzaam met zijn fiets aan de arm over de voetgangersoversteekplaats (spoorwegovergang) bij het Station.

De bellen begonnen te rinkelen en de slagboom achter hem ging direct naar beneden, de man liep inmiddels in het midden op de spoorrails en tegelijkertijd sloot ook de voorste slagboom.

Al stiefelend bereikte de man de voorste gesloten slagboom en probeerde zijn fiets over de slagboom te tillen. Hij zag op dat moment pas dat hij geen kant meer op kon met zijn fiets.

De Intercity vanuit Alkmaar naderde met grote snelheid het Station.

Een alerte man riep (vanaf het station) "houd die man vast", waarop 2 jonge sterke mannen zich direct omdraaiden, de man vastgrepen en hem zo dicht mogelijk tegen de reeds afgesloten spoorbomen drukten. Er was geen tijd meer om hem er overheen te tillen.

Ik draaide mij om en trok mijn capuchon over mijn hoofd, om maar niets te hoeven zien van dit horrorscenario dat zich achter mij afspeelde.

De Intercity zoefde met hoge snelheid langs het station en ik hield mijn adem in.

Toen de slagbomen omhoog gingen keek ik achterom en zag tot mijn grote opluchting dat de twee dappere jongemannen hebben weten te voorkomen dat de hoogbejaarde man werd aangereden.

Ik doe een oproep aan iedereen om toch vooral alert te zijn en onze hoogbejaarde inwoners te helpen met oversteken en te beschermen tegen dit onheil. Als men slecht ter been is dan haalt men het soms niet om veilig en op tijd aan de overkant van de spoorwegovergang te komen wanneer de bomen plotsklaps sluiten.

Als er meerdere signalen binnenkomen bij de NS over deze onveilige situatie voor met name de ouderen, dan kan daarop worden ingespeeld. Het is onverantwoord dat een Intercity met een hoge snelheid een klein station passeert, waar notabene ook nog kleine kinderen spelen op de perrons met wachtende begeleiders. Een verbeterde geluidssignalering zou niet overbodig zijn.

Corrie Konijn

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant