Met nog net 1 voet binnen de mat lanceert Jasmijn haar tegenstandster Tabet met een spetterende uchi mata en verovert brons
Met nog net 1 voet binnen de mat lanceert Jasmijn haar tegenstandster Tabet met een spetterende uchi mata en verovert brons Foto: Menno Lesterhuis

Brons voor Karen Stevenson in Sofia en brons voor Jasmijn Lesterhuis in Arlon

Sport Heiloo

Tijdens het eerste European Open toernooi van 2016 in Sofia heeft judoka Karen Stevenson (-78 kg) een bronzen plak behaald.

Het was voor haar het eerste toernooi na een vervelende voetblessure  die zij opliep tijdens haar laatste toernooi in 2015. Het wedstrijdritme was dus nog niet helemaal aanwezig.

De eerste partij won ze op straffen van de Duitse Ziech. Ook de kwartfinale leek zij op straffen te gaan winnen van de Portugese Ramirez. Vlak voor het eind van wedstrijd wist Ramirez echter alsnog een yuko te scoren waardoor de halve finale aan Karen ontglipte. In de herkansing werd vlot afgerekend met de Duitse Branser door eerst met een fraaie sutemi een wazari te scoren.. Iets later wist zijn in een grondgevecht de partij met een stevige houdgreep definitief te beslissen. De strijd om het brons werd vervolgens eveneens overtuigend gewonnen van de Kroatische Maranic. Met een beenworp scoorde Karen een wazari waarna de partij kon worden uitgespeeld zonder verder in gevaar te komen. Over vier weken zal zij aantreden tijdens de European Open in Warschau.

Een dag eerder stond Jasmijn Lesterhuis (-78 kg) in Arlon op de tatami voor het Belgian Ladies Open Juniors om wedstrijdritme op te doen. Het toernooi is een meetmoment voor de Franse judoka's met veel internationale deelnemers. Jasmijn moest er even inkomen tegen de Franse Soumaya Derrouazi, kwam op strafjes achter, maar wist met een fraaie Ippon toch de partij winnend af te sluiten. Ook de partij tegen Sarah Seymour verliep stroef in het begin met een kleine score tegen, maar Lesterhuis herpakte zich, scoore wazari en dwong daarna de Française in het grondgevecht met een verwurging tot afkloppen. De derde partij tegen Cloë Dollin (FRA) werd met een mooie heupworp beslist. De halve finale tegen de Duitse Anna Maria Wagner (3e WK junioren) ging helaas verloren. Om brons liet Jasmijn geen twijfel bestaan over wie de beste was en vloerde binnen 30 sec. de Franse Safiya Tabet met een prachtige Uchi Mata (beenworp). Het was haar eerste toernooi als sporter van Kenamju met haar nieuwe coach Zeger van Oirschot. Jasmijn zal over twee weken deelnemen aan het NK junioren in Nijmegen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant