Afbeelding

Denk mee over duurzaam Heiloo

Algemeen Duurzaam

Gemeente Heiloo werkt aan een nieuw duurzaamheidsplan. Daarin staat hoe duurzaam de gemeente in 2020 wil zijn en wat ze gaat doen om dat doel te bereiken.

Wat vindt u dat de gemeente de komende jaren moet doen? Wat kunt u zelf doen? En wat heeft u van de gemeente nodig om duurzamer te kunnen zijn? Daarover gaat de gemeente graag in gesprek.

We staan voor een grote opgave om ons energieverbruik terug te dringen, om meer schone energie op te wekken en beter te zorgen voor het milieu. De gemeente kan dit niet alleen. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven van inwoners, bedrijven en organisaties, zoals bijvoorbeeld de vereniging Heiloo Energie. De gemeente wil deze initiatieven graag ondersteunen. Daarnaast wil ze zelf het goede voorbeeld geven door het eigen werk zo duurzaam mogelijk in te richten. Zo is er de afgelopen jaren bijvoorbeeld een proef gedaan met plasticscheiding, zijn natuurlijke oevers aangelegd, en gaf de gemeente subsidie voor energiebesparende maatregelen aan woningen en energieneutrale nieuwbouw. Welke maatregelen moet de gemeente de komende jaren nemen? Denk mee over duurzaam Heiloo!

Heeft u een goed idee over hoe we Heiloo duurzamer kunnen maken? Twitter erover met hashtag #duurzaamheiloo. Of praat mee op de Facebook-pagina van de gemeente.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant