Afbeelding

Elckerlyc directeur Jan Zonneveld gaat met pensioen

Algemeen

HEILOO – Bijna tien jaar heeft Jan Zonneveld (63) met veel plezier Elckerlyc geleid. ,,Maar nu is het tijd voor andere dingen", zegt hij tijdens zijn afscheidsfeest afgelopen woensdag.

Jan vertelt: ,,Ik weet dat ik veel dingen ontzettend zal missen, ook de kleine dingen. Kleuters die tegelijk met de grotere kinderen buiten spelen. Leerkrachten die met elkaar aan tafel in de aula de kinderen en hun ouders begroeten." Toch besloot hij aan het begin van dit schooljaar dat het zijn laatste jaar zou zijn. Er liggen een hoop klussen te wachten thuis en per 1 juli heeft hij een volkstuin.

Andere interesses, zoals koken of teksten schrijven, staan al langer in de wacht. ,,Dat vind ik ook leuk, maar daar kom ik nu niet zo goed aan toe", zegt Jan.

Zo'n 48 jaar geleden, als 15-jarige, begon hij als leerling automonteur. Later koos hij voor de PABO. Sindsdien werkte Jan Zonneveld in het onderwijs.

Vooral dat er niet alleen uit boeken wordt gewerkt spreekt hem erg aan; kinderen en leerkrachten kiezen samen een thema om aan te werken. Waar maak je mee dat twee kleuters een presentatie geven in een bovenbouwgroep over hun paardenstudie? Kinderen krijgen verantwoordelijkheid en worden zelfstandig in het Freinetonderwijs. Hij hoopt en verwacht dat de school het freinetkarakter zal behouden en versterken, ook als hij weg is. Een mooie taak voor opvolger Robert van der Eng en zijn team!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant