Archieffoto Uitkijkpost

Update: René Veldt bericht over zware aardbeving in Nepal

Algemeen Heiloo

zondag 26 april

KATHMANDU – René Veldt meldt op zondagochtend vroeg 'live' vanuit Kathmandu dat binnen in de Veldwerk office alles op zijn kant ligt. ,,Maar internet en het gewone mobiele netwerk doen het nog."  Om stroom te besparen zet hij zijn telefoons tussendoor uit, waardoor hij dus op en af bereikbaar is. ,,Alle veldwerkers en de vrijwilligers zijn oké en wat ik hoorde, is ook bij het kindertehuis alles oké, maar daar rijd ik zo naar toe. Er zijn hier in de stad 1380 doden en het is chaos, maar gezien de omstandigheden is het nog goed uit te houden. Dus tot zover is alles oké."

Gisteren en vandaag zijn er nog hevige naschokken, de situatie verandert met het uur. Op de Facebook pagina van Stichting Veldwerk vindt u de laatste informatie: https://nl-nl.facebook.com/Stichting.Veldwerk‎

zaterdag 25 april

KATHMANDU - Vanochtend heeft in Nepal en omringende landen een zware aardbeving plaatsgevonden, het epicentrum lag 50 kilometer buiten de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Het dodental staat nu op ruim 1400 mensen, maar dat zal wellicht de komende dagen nog oplopen. In Nepal is de noodtoestand uitgeroepen. René Veldt was in de buurt van de hoofdstad toen de ramp gebeurde. Hij vertelt via een geluidsverbinding in het NOS Journaal: ,,Ik was vanochtend op de markt een kop koffie aan het drinken en was in gesprek met een paar Nederlanders, toen alles begon te trillen."

René heeft in de jaren dat hij in Nepal woont wel vaker aardbevingen meegemaakt, maar deze was wel heel heftig. Hij vervolgt: ,,We waren op een biologische markt, in een besloten compound waar het vrij druk was en alles begon te schudden. Ik zei nog: Een aardbeving; lopen, lopen…! We bevonden ons aan de buitenkant en kwamen in een soort tuintje waar we een veilig heenkomen zochten. We gingen zitten, eigenlijk liggen, op de grond, want we vielen ook. Binnen dit complex waren slechts een paar dingen gevallen en gebroken, maar om ons heen gebeurde van alles. Vijfhonderd meter verderop zijn complete panden met de grond gelijk gemaakt. Daar zijn wel vier of vijf doden in één pand gevallen. Vrij heftig wat hier gebeurde, het schrikeffect was enorm!"  Bron: NOS Journaal

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant