Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest. Foto: Pexels

Heilooër Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot

Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond op een vrij eenvoudige manier de wekelijkse rit in Akersloot voor het OIT mountainbike klassement gewonnen. Onder een heldere sterrenhemel met weinig wind bonden de deelnemers op Sportpark de Cloppenburch met elkaar de strijd aan.

Daar waar overal afgerekend dient te worden met een zompige ondergrond, blijft dit mountainbike parcours daarvan gevrijwaard en kan hier op zodoende onder alle omstandigheden worden gefietst. Het waren, evenals vorige week, de gebroeders Van Kuilenburg, die als eersten de aanzet gaven tot een ontsnapping en die na later bleek de beslissende te zijn geweest. Op weg naar de eerste en tweede plek moest Walter door het hoog opgelegde tempo van Dave af en toe een gaatje laten vallen om deze even later weer te dichten. Dit proces herhaalde zich een aantal keren met als gevolg dat dit niet in de koude kleren van Walter ging zitten. Na definitief het wiel van de nieuwe mountainbike van Dave uit het zicht van Walter verdwenen was, overkwam hem in de finale ook nog eens pech. Na nog eenmaal in koers te zijn teruggekeerd, was het vervolgens definitief met de koopman gebeurd en kon hij zodoende fluiten naar de jacht op punten voor het OIT regelmatigheidsklassement, waarvoor Walter nog goed in de markt staat.

Door dit uitvallen kreeg Marcel Belleman de tweede plek in zijn schoot geworpen. Hier achter leverden Barry Schrama en Sjaak Ranzijn een strijd op bijna leven en dood, die uiteindelijk in het voordeel van Ransijn eindigde. Piet Veldt maakte, evenals winnaar Dave van Kuilenburg op zijn nieuwe fiets, de eerste vijf compleet. 

Uitslag:
1. Dave van Kuilenburg - Heiloo
2. Marcel Belleman - Heiloo
3. Sjaak Ransijn - Schoorl
4. Barry Schrama - Akersloot
5. Piet Veldt - Akersloot

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant