De Foresters-aanvaller Melle Kruit.
De Foresters-aanvaller Melle Kruit. Foto: Luuk de Jong

De Foresters wint in bekertoernooi met 13-0

Sport

HEILOO - De Foresters heeft zaterdag 17 februari met speels gemak gewonnen van AH’78. Aan de kant van De Foresters was spits Hidde Postma de grote man, hij scoorde vijf keer. Door de overwinning is De Foresters door naar de achtste finales van de districtsbeker.

Na een fraaie overwinning in de vorige ronde tegen eersteklasser FC Aalsmeer wachtte nu vierdeklasser AH’78. Een tegenstander van een heel ander niveau. Foresters werd de gehele wedstrijd niet één keer getest en het was dan ook geen verrassing dat het, zoals wel vaker dit seizoen, uitliep op een monsterscore. AH’78 hield dertien minuten met man en macht de aanvallen van Foresters af maar toen ‘de Egels’ eenmaal begonnen met scoren hielden ze ook niet meer op. In totaal scoorde Foresters dertien keer. Spits Hidde Postma maakte vijf doelpunten waarvan de laatste een uiterst fraaie goal met de buitenkant van zijn voet.

Door de overwinning mag Foresters zich gaan klaarmaken voor een wedstrijd bij de laatste 16 van het bekertoernooi. Mocht het Foresters lukken om de halve finale van de districtsbeker te bereiken, dan is de club voor volgend seizoen geplaatst voor de 1e kwalificatieronde van de KNVB Beker. Hiervoor zal de club nog twee rondes moeten winnen. Naast de successen in het bekertoernooi gaat het ook goed in de competitie. In de 3e klasse zaterdag staat de club op de tweede plaats en doet het volop mee om het kampioenschap. Zaterdag 24 februari speelt Foresters in de competitie thuis tegen Fortuna Wormerveer, de wedstrijd begint om 16.30 uur. 

HSV verloor vorige week in de districtsbeker met 3-2 van Argon. Ze kwamen afgelopen weekend niet in actie. Zondag 25 februari speelt HSV thuis in de competitie tegen ZAP, de wedstrijd begint om 14.00 uur. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant