V.l.n.r.: Isabel, Nova, Mila, Juul, Kelsey en Margot
V.l.n.r.: Isabel, Nova, Mila, Juul, Kelsey en Margot Foto: aangeleverd

GTH turnsters behalen podiumprijzen

Sport

HEILOO - Dertien turnsters van GTH kwamen afgelopen zondag in actie bij de tweede competitie voor teams. 

Niveau 5
De turnsters van niveau 5 waren eerst aan de beurt. Er werd gestart aan brug, Mila turnde strak en behaalde een 12.55. De wedstrijd werd vervolgd op balk, een stabiele ronde van de meiden. Nova, Isabel, Kelsey en Juul turnden mooie balkoefeningen met de radslag erin en scoorden mooie cijfers. Het derde toestel was vloer en de wedstrijd werd afgesloten op sprong waar Margot met twee goede sprongen het hoogste cijfer had gescoord. Een sterke wedstrijd van de meiden, deze werd dan ook beloond met goud.

Niveau F
In wedstrijd twee werd er geturnd in niveau F. Samen met DOS had GTH twee teams. Jaline startte haar wedstrijd met een mooie vloeroefening, ook Alissa liet een nette oefening zien. Bij sprong zette Lola een mooi cijfer neer voor een goed uitgevoerde half in half uit. Het derde toestel voor Danja was balk, een stabiele en sterke oefening leverde haar een 10.55 op. Het laatste toestel voor Lisa was vloer, zij turnde een strakke oefening. Beide teams hadden een goede wedstrijd samen geturnd, het team van Lola, Alissa en Jaline werd derde en het team van Lisa en Danja werd tweede.

De wedstrijddag werd afgesloten door Ellemieke en Marinka, beide ook niveau F en ook zij vormden samen met DOS een team. Het team bestond helaas uit slechts drie turnsters door een uitvaller, dat betekende dat alle drie de scores mee tellen voor de ranking.  Marinka had een super sterke balkoefening en behaalde daarmee de hoogste score. Ellemieke straalde tijdens haar vloeroefening en scoorde daarmee een mooie 11.05. In het eindklassement mochten zij het zilver in ontvangst nemen, super knap met drie turnsters. Het was een geslaagde dag met mooie resultaten. De trainsters zijn dan ook super trots op alle meiden. 

Voor meer info: www.gthgymnastics.com

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant