De Foresters aanvaller Melle Kruit neemt een corner.
De Foresters aanvaller Melle Kruit neemt een corner. Foto: Luuk de Jong

HSV en de Foresters beide koploper na winst

Sport

HEILOO - De voetbalploegen uit Heiloo doen het dit seizoen uitstekend. Zowel HSV als Foresters wisten dit weekend te winnen en zijn op dit moment beide koploper in hun eigen competitie. HSV won zondag met 2-3 van concurrent SVA. De Foresters wonnen met 5-2 van laagvlieger Zandvoort. 

Belangrijke zege HSV
HSV moest zondag 12 november op bezoek bij directe concurrent SVA uit Assendelft. Het was een wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst in de 2e klasse zondag. Dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren was te zien aan de eindstand. HSV wist met 2-3 te winnen. Door de overwinning gaat HSV nu aan kop in de competitie met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Mede omdat directe concurrent Westfriezen verloor met 0-2 van ZAP. Zondag 19 november speelt HSV om 14.00 uur thuis tegen Meervogels 31.

De Foresters komt terug van achterstand
‘De Egels’ moesten zaterdag 11 november aantreden tegen laagvlieger Zandvoort in de 3e klasse zaterdag. Foresters begon matig aan de wedstrijd en kwam zelfs op achterstand. Oud-profvoetballer Fernando Lewis (onder meer AZ, Willem II en FC Dordrecht) schoot voor Zandvoort binnen uit een vrije trap. Echt lang hield de voorsprong van Zandvoort niet lang stand. Zandvoort-verdediger Jeffrey Sam-Sin schoot op miraculeuze wijze de bal via de lat in eigen doel. Na de rust was Foresters niet meer te houden en werd er gemakkelijk gescoord. De wedstrijd eindigde dan ook in 5-2 in het voordeel van ‘de Egels’. Door de overwinning behoudt Foresters de eerste plek in de 3e klasse zaterdag. Komende zaterdag 18 november wacht er een grote test voor Foresters. De ploeg gaat dan op bezoek bij de nummer twee van de competitie, Stormvogels.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant