Bert Hollander met zijn twee bekers.
Bert Hollander met zijn twee bekers. Foto: Harold Ebels

Schaakvereniging Vredeburg weer van start

Sport

LIMMEN - Met de traditionele jaarvergadering, op vrijdag 15 september, startten de leden van Schaakvereniging Vredeburg uit Limmen een nieuw seizoen. Omdat SV Vredeburg op 31 mei 2024 precies vijftig jaar bestaat, belooft het een bijzonder seizoen te worden. 

Een heuse feestcommissie werd in het leven geroepen en een budget voor het organiseren van een knalfeest werd gereserveerd. Harry Levering, lid van het eerste uur, tevens garagehouder in Limmen, zorgde voor een applausmoment door aan te bieden de aanschaf van zestien nieuwe, houten schaakborden, waar de vergadering juist toe besloten had, voor zijn rekening te nemen. Ook werden op deze avond de prijzen voor de eindrangschikking van de competitie 2022-2023 uitgereikt. Waar Bob Stolp en Luc Janssen zich tevreden stelden met de bronzen en zilveren medaille stond kampioen Bert Hollander klaar om de wisseltrofee in ontvangst te nemen. Omdat Hollander afgelopen seizoen ook de snelschaaktitel veroverde, kon hij vrolijk met twee bekers zwaaien.

Op vrijdag 22 september wordt dan begonnen met het echte schaakwerk: die avond vindt de ‘schaak-off’ plaats, een leuk instap-toernooi waar niet alleen de clubleden, maar ook thuis-schakers en nieuwelingen aan mee kunnen doen. De komst van een aantal nieuwe leden bij SV Vredeburg in het afgelopen seizoen heeft aangetoond dat er nog veel liefhebbers zijn die geregeld via internet schaken, maar die de stap naar een echte vereniging nog kunnen maken. Iedereen die zin heeft om in clubverband te gaan schaken, is welkom vanaf 20.00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg in Limmen. Vanaf 29 september vangt dan de interne competitie aan. Deze zal 28 ronden beslaan en tot medio mei 2024 duren. Verder zijn er dit seizoen natuurlijk het traditionele kersttoernooi, het altijd gezellige paastoernooi, dat eveneens een reünie is voor oud-leden, en natuurlijk het snelschaaktoernooi, waar in vijf-minuten-partijen gestreden wordt om een zeer felbegeerde beker! Voor SV Vredeburg belooft het een memorabel schaakseizoen te gaan worden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant