Afbeelding
Foto: Pixabay

Thrillers bij SV Vredeburg

Sport

LIMMEN - Op vrijdag 4 november speelden de schakers van SV Vredeburg de achtste ronde van de interne competitie. Enkele lange, zeer spannende partijen sprongen in het oog.

De thrillerachtige partij tussen de met wit spelende Harold Ebels en koploper Bert Hollander verdiende eigenlijk geen winnaar. Ebels bouwde in een stelling met tegengestelde rokades aan een machtige aanval op de damevleugel. Met even zoveel deskundigheid wist Hollander telkens net op tijd zijn koning uit de vuurlinie te loodsen. Maar een winnaar kwam er wel: in de tijdnoodfase liet Ebels onverhoopt een toren onbeheerd achter en kon Hollander toeslaan. 

Ook de partij tussen Chiel Pepping en Arthur Wilbie was van adembenemende proporties. Wilbie won een kwaliteit, maar Pepping creëerde een levensgevaarlijke vrijpion. In de ‘dying seconds’ slaagde geen van de twee kemphanen erin het verschil te maken en werd tot remise besloten. Het duel tussen Jaap Limmen en Marcel Wester was eveneens zeer spannend. Limmen had een gezonde pion voorsprong, maar met weloverwogen manoeuvres hield Wester de deur voortdurend op slot, met remise als logisch resultaat. 

Anders was het bij Luc Janssen tegen Barry Blekemolen. Na een te wilde actie in de opening werd Blekemolen al na een zet of twaalf verslagen. Aart van den Brink was in zijn nopjes met een klinkende zege op Bert van Diermen. De optimale samenwerking tussen dame en paard op de koningsvleugel zorgde voor stukwinst voor Van de Brink. “Die heb ik niet gezien”, mompelde Hans de Goede berustend toen Samer Alrayes de winnende zet op het bord toverde. Harry Hageman toonde zijn schaakkracht met een onberispelijke zege op Tars Wanders. Hageman won bekwaam een pion, toen nog één en ruilde vervolgens zo veel mogelijk stukken af, waardoor de pluspionnen steeds zwaarder wogen. 

Nieuwkomer Jaap-Jan Min liet zien een heel behoorlijk potje te kunnen schaken: hij won netjes van de wat te snel spelende Pieter Klein. Ook zoon Thijs Min begon zijn Vredeburg-loopbaan met een overwinning: hij versloeg Joke Mooij. Gijs Pouw is aan een zeer succesvol seizoen bezig. Met solide spel wist hij de op papier iets sterkere Dick Aafjes te verslaan. 

Op dinsdag 8 november speelt het zestal van Vredeburg 2 een bondswedstrijd bij Krommenie 3. Op vrijdag wacht de negende ronde van de interne competitie. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant