De Foresters-verdediger Stan de Boer.
De Foresters-verdediger Stan de Boer. Foto: Luuk de Jong

HSV en De Foresters beleven teleurstellend weekend

HEILOO - Na vele winstpartijen ging het deze week even wat minder met de eerste voetbalteams van Heiloo. HSV verloor met 1-5 van JVC en De Foresters speelde met 1-1 gelijk tegen HCSC.

JVC haalt hard uit

HSV is de koploper in de 2e klasse zondag en kreeg 10 maart JVC uit Julianadorp op bezoek. De ploeg uit Heiloo bleek een offday te hebben en kwam in de eerste helft al met 0-3 achter. HSV-aanvoerder Tim van der Flier wist uiteindelijk voor rust nog wel wat terug te doen maar dat was helaas niet genoeg. In de tweede helft scoorde JVC nog twee keer waardoor HSV verloor met maar liefst 1-5. Rick Schop was aan de kant van JVC met vier goals de grote man. Ondanks de verliespartij is HSV nog steeds koploper, het verschil met nummer twee SVA is zes punten. Zondag 17 maart speelt HSV uit bij LSVV om 14.00 uur.

HCSC weer te lastig

De Foresters moest het zaterdag 9 maart opnemen tegen HCSC uit Den Helder. De ploeg uit Den Helder wist eerder dit seizoen al eens te winnen van De Foresters en was vastbesloten om dat deze keer weer te doen. Ruim 80 minuten lang leek het HCSC ook nog te gaan lukken doordat het in de eerste helft op voorsprong was gekomen. Alhoewel De Foresters de gehele wedstrijd de overhand had wist het soms op miraculeuze wijze niet het net te vinden. Uiteindelijk was het de ingevallen Spike Boersen die zorgde voor de 1-1. Na de gelijkmaker was er voor De Foresters te weinig tijd om nog tot een treffer te komen.

Belangrijke bekerwedstrijd

Woensdag 13 maart speelt De Foresters om 20.00 uur in de achtste finales van de districtsbeker tegen Kolping Boys dat uitkomt in de eerste klasse zondag. Mocht de Foresters na twee overwinningen uiteindelijk de halve finale weten te bereiken, dan plaatst het zich voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Er staat dus iets op het spel!