Afbeelding
Foto:

Anita schaatst in Thialf voor Stichting Hartekind

HEILOO - Anita Jonker bindt op zondag 17 maart de schaatsen onder in Thialf. Zij gaat 150 rondes schaatsen om geld op te halen voor Stichting Hartekind. 

Stichting Hartekind organiseert samen met Zeeuw en Zeeuw voor de derde keer de Hartekind Skate in Thialf. De uitdaging: schaats alleen of met een team 150 rondjes en steun daarmee belangrijk onderzoek. Elk jaar overlijden nog steeds 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking. Dit maakt een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind is de enige stichting in Nederland die noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen. Zondag 17 maart worden 150 rondjes per team geschaatst, voor elk overleden hartekind één.

Anita hoorde vorig jaar al over de actie, maar liet deze toen nog aan zich voorbijgaan. Toen ze de actie dit jaar weer voorbij zag komen, dacht ze: "Nu ga ik het gewoon doen!" Als juf bij Zwembad Loos werkt Anita dagelijks met kinderen en komt zij ook daar weleens een kind tegen met hartproblemen. "Ik vind het een mooi doel, ik vind schaatsen leuk én ik kan het. Dus ik heb me aangemeld," zo vertelt Anita die ook jaarlijks collecteert voor de Hartstichting. 


En dus vertrekt Anita zondag 17 maart richting het magische ijs van Thialf. Haar 15-jarige neef komt ook in actie en Anita's dochter gaat samen met haar vriend mee voor de support. Anita schaatst al jaren fanatiek en ziet dus niet op tegen de 150 rondjes, wat neerkomt op 60 kilometer schaatsen. "Ik schaats gemiddeld drie keer per week en heb de afgelopen periode een paar keer die 150 rondjes geoefend. Mijn streven is om binnen de twee uur te rijden. Normaal gesproken moet dat wel lukken."


Wilt u Anita ook sponsoren? Dat kan door de QR-code te scannen.