Kunstwerk Foto: aangeleverd
Kunstwerk Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

Nieuwe expositie Archeologisch Museum Baduhenna:

Kunst uit scherven

HEILOO - Het begint met een verzameling scherven. Door passen en meten maken archeologen er weer een schotel of pot van. Maar dat het ook anders kan laten de cursisten van de zomerschool van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit zien. In de zomerschool werkten de cursisten met het thema archeologie. Aan de hand van scherven uit het museum hebben zij inspiratie opgedaan voor hun schilderijen en tekeningen.

De kunstwerken zijn nu te bewonderen in Archeologisch museum Baduhenna Heiloo in een speciale tentoonstelling 'Kunst uit scherven'. De officiĆ«le opening is op zondag 24 maart om 15.00 uur.


Kunst, cultuur en archeologie

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in Hoorn. Tijdens de zomervakantie van afgelopen jaar vond daar de zomerschool plaats. Onder begeleiding van docent Hilde Schaap werkten de cursisten met het thema archeologie. Hilde, woonachtig in Heiloo, nam als start van de zomerschool de cursisten mee naar het archeologisch museum. Daar kregen alle cursisten een oude scherf uit het museum. De scherven waren de inspiratie voor de werkstukken in de expositie. Elke cursist heeft een eigen proces doorlopen, met onderzoek naar de scherf, schetsen maken, soms zelfs gecombineerd met muziek, wat heeft geresulteerd in schilderijen en tekeningen. Sommige met een herkenbaar object, andere volledig abstract of alleen met figuratieve elementen.

De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum. Als aanvulling op de tentoonstelling zijn restauraties van archeologische vondsten uit de museumcollectie toegevoegd, die laten zien wat de scherven ooit geweest zijn. 


De expositie is t/m 30 juni te bezichtigen bij Archeologisch museum Baduhenna. De officiƫle opening is op zondag 24 maart om 15.00 uur. Dan zullen de makers van de kunstwerken aanwezig zijn en hun verhaal vertellen.


Locatie: Archeologisch museum Baduhenna, Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464 Heiloo. Openingstijden woensdag van 10.00-12.00 uur en zaterdag van 14.00-17.00 uur. Toegang gratis, donatie is welkom. Meer informatie op www.baduhenna.nl


De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn | Telefoon 0229-213962. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl 

Kunstwerk potten.