Werk van Mirthe Beerling.
Werk van Mirthe Beerling. Foto: aangeleverd

Tentoonstelling ‘Phoenix’ van Mirthe Beerling

in Verhalenkamer Heiloo

HEILOO - Op 16 maart is de officiële opening van de tentoonstelling ‘Phoenix’ van Mirthe Beerling in de Verhalenkamer in Heiloo.

Mirthe Beerling (1997, Alkmaar) kreeg op haar veertiende haar eerste spiegelreflexcamera in handen. Inmiddels heeft zij haar studie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie in 2023 afgesloten met de groepstentoonstelling ‘AREA 2023’ in Rotterdam.


Ervaringsdeskundige

Als ervaringsdeskundige op het vlak van psychische kwetsbaarheid, zet zij haar werk in om o.a. taboes hierover te doorbreken. Haar werk heeft alles te maken met verwerking (van bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen). Een voortdurende zoektocht naar jezelf, het meenemen daarin van anderen, het delen en misschien wel helen en het geven van een podium aan anderen met dezelfde ervaring. Als fotografe is zij vergroeid met de camera, maar het verdere proces van maken is essentieel: knippen, plakken, verscheuren en multimediaal werken, waarbij bijvoorbeeld textiele werkvormen en collages worden gebruikt. Een metafoor voor het verwerkingsproces; verbinden op gevoelsniveau. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van SocialRun (www.socialrun.nl)


‘De tentoonstelling is tot en met 5 april te bezichtigen in de Verhalenkamer aan de Olvendijk 2a in Heiloo. Geopend: dinsdag t/m zaterdag 11.00 - 16.00 uur.


Officiële opening: 16 maart 2024, 14.30 uur. Gaarne vooraf aanmelden: info@verhalenkamerwillibrordus.nl