VIP organiseert trainingen voor vrijwilligers

HEILOO - Het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo organiseert in april twee gratis trainingen.

Besturen in minder uren

Woensdag 3 april 19.15 - 21.45 uur
Ter Coulsterkerk, Holleweg, Heiloo


Besturen is leuk, maar kost door allerlei zaken (soms) te veel tijd! Hoe kun je dit anders aanpakken? Deze training is voor (aankomend) bestuurders van verenigingen/stichtingen actief in de gemeenten Heiloo en Uitgeest. Je leert hoe je een start maakt met de verandering en de versterking van je bestuur en stichting/vereniging. Je leert hoe je zelf aan de basis staat daarvan, waar je mogelijkheden tot invloed liggen en hoe je deze handig gebruikt, passend bij de sfeer en de bestuurscultuur van je vereniging of stichting. We gaan aan de slag met:

- Hoe word je effectiever en efficiƫnter als bestuur?

- Hoe vergroot je de bestuurskracht zodat je meer bereikt?

- Op welke manier vergroot je de betrokkenheid?

- Hoe maak je het besturen aantrekkelijk voor een volgende generatie bestuurders?


Signaleren en in gesprek gaan over eenzaamheid

Donderdag 4 april 19.30 - 21.30 uur
Het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 Heiloo

Vrijwillige medewerkers ontmoeten in hun vrijwilligerswerk mensen in eenzaamheid, vangen belangrijke signalen op en kunnen het verschil voor deze mensen maken.
Tijdens de workshop wordt informatie gegeven over wat oorzaken van eenzaamheid zijn en welke gevolgen er zijn voor het brein en het functioneren van mensen in eenzaamheid. Toegelicht wordt waarom mensen met eenzaamheid soms moeilijk in beweging komen en hoe dit doorbroken kan worden. Ook komen aanpakken die werken aan bod en worden tips gegeven voor het voeren van gesprekken, zodat stapjes gezet kunnen worden om eenzaamheid aan te pakken.

De trainingen zijn gratis, aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van de Vrijwilligersacademie: vrijwilligersacademiebuch.nl


Voor vragen, neem contact op met Sigrid Wijsman, s.wijsman@vipheiloo.nl, 06-48500912.


Workshop mondharmonica spelen


HEILOO - Mondharmonicaschool Locomonica organiseert op zaterdag 23 maart een workshop mondharmonica spelen in Heiloo.

U krijgt alles uitgelegd wat u moet weten om goed mondharmonica te leren spelen. U leert niet alleen blues en hoe u met uw favoriete cd mee kunt spelen, maar ook bv. 'Aan de Amsterdamse grachten' en andere volksliedjes. U heeft geen notenkennis of een bijzonder muziekgevoel nodig. Iedereen die het leuk vindt kan dit leren. De workshop wordt gegeven in de Ter Coulsterkerk van 13.30 tot 16.00 uur. Mail voor meer informatie naar info@mondharmonicales.nl of bel 06-16163045.