De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om het Oranjebal in goede banen te leiden.
De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om het Oranjebal in goede banen te leiden. Foto: aangeleverd

Voorbereidingen Oranjebal in volle gang

Nieuws

HEILOO - Heiloo maakt zich op voor het jaarlijkse festijn op Koningsdag, beter bekend als het Oranjebal. Een evenement voor jong en oud dat volledig wordt georganiseerd door een club van zo’n vijftig toegewijde vrijwilligers. Gedurende drie dagen zetten deze vrijwilligers zich in met hart en ziel om Heiloo een onvergetelijke dag te geven en alles in goede banen te leiden.

Wist je dat de voorbereidingen van Koningsdag al in mei van start gaan? Zoeken naar geschikte bands, afspraken maken met leveranciers et cetera. Het hele jaar door is het bestuur bezig met de zoektocht naar verbeteringen.

Draaiboek
Oranjebal maakt al jaren gebruik van een gedetailleerd draaiboek waardoor de meeste aspecten al in een vroegtijdig stadium zijn vastgelegd. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen met de betrokken partijen als de EHBO-vereniging, de security, het geluid en de catering.

Bijeenkomsten
Om de vrijwilligers nauwer te betrekken bij het evenement worden gedurende het jaar verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Zo wordt er in maart de jaarlijkse wijnproeverij gehouden, om te bepalen welke wijn er dit jaar wordt geschonken, is er de avond voor Koningsdag een vrijwilligersfeest en probeert de organisatie in het najaar nog een gezellige avond te organiseren.

34e Oranjebal
Met de enthousiaste inzet van vrijwilligers en een georganiseerde aanpak van het bestuur, belooft de 34ste editie van Oranjebal opnieuw een gedenkwaardig evenement te gaan worden, waarbij plezier en duurzaamheid hand in hand gaan.

Wil je ook deelnemen als vrijwilliger tijdens dit mooie festival, schrijf je dan snel in via de website. In de volgende editie vertelt de organisatie graag meer over de vrijwilligers van Oranjebal!

Het Oranjebalbestuur