Harmonieorkest Excelsior bestaat dit jaar 99 jaar.
Harmonieorkest Excelsior bestaat dit jaar 99 jaar. Foto: Wouter Pepping

Voorjaarsconcert Harmonie Excelsior Limmen

Muziek

LIMMEN - De Corneliuskerk in Limmen is op zondag 24 maart het podium voor een concert van het Limmens Harmonieorkest Excelsior. Een voorjaarsconcert met een gevarieerd en sprankelend programma.

Het orkest, dat dit jaar 99 jaar bestaat, staat momenteel onder leiding van dirigent Ruud Pletting. Het trakteert het publiek onder andere op een compilatie van The Beatles, maar ook Queen komt aan bod. Bij de verhalende muziek van Hymn of the Highlands en Call of the Clans waant men zich in Schotland, terwijl de Hongaarse Dansen het publiek meeneemt naar Oost-Europa. Het muziekstuk Pinocchio laat horen hoe de houten pop tot leven komt en avonturen beleeft voordat het een echt jongetje wordt. Aangevuld met gevoelige filmmuziek uit Out of Africa en Cinema Paradiso belooft het een boeiende middag te worden.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. Toegang is gratis en iedereen is van harte uitgenodigd. Houd de socials in de gaten voor de evenementen in het kader van het 100-jarig bestaan van Excelsior, dat in 2024 uitgebreid gevierd zal worden.

Ook kan Excelsior nog nieuwe muzikanten gebruiken. Speel je een blaasinstrument of slagwerk, kom dan eens luisteren bij een repetitie op dinsdagavond van 19.45 tot 22.15 uur, of meld je aan bij bestuur @excelsiorlimmen.nl