The Sea Stringers.
The Sea Stringers. Foto: Tineke Jonker

Drie jaar Proeflokaal Hop,
dat moet gevierd worden

HEILOO - Drie jaar geleden opende Proeflokaal Hop zijn deuren aan de Kennemerstraatweg. Een van de bijzondere kenmerken van Hop is de muziek. Het fungeert als podium voor zowel regionale en nationale bands.

Ter ere van het driejarig bestaan wordt het Hopweekend georganiseerd van 16 tot 18 juni. De aftrap is voor Jimmy's Gang. Deze band biedt een breed repertoire dat is gebaseerd op Rhythm & Blues en Southern Rock. Levendige covers en eigen nummers. Jimmy Martin Sterman, de muzikant die al jarenlang heeft samengewerkt met bekende artiesten zoals Herman Brood, Hans Lafaye en diverse bands, leidt de band.

Op zaterdag en zondag vindt de speciale 'Join The Band Special' plaats. Al enkele jaren worden er Join The Band Sessies georganiseerd in Alkmaar, onder leiding van onder meer Gert-Paul van der Horst. JTBS is een platform voor muzikanten die niet altijd op het podium te vinden zijn of deel uitmaken van een band. Het biedt zowel beginnende als ervaren popmuzikanten de mogelijkheid om hun talent te laten zien. Zelfs nieuwe formaties kunnen hier hun kwaliteiten in sessies van maximaal 30 minuten tonen.

Tijdens deze bijzondere gelegenheid worden de bezoekers getrakteerd op een breed scala aan muziekgenres op een dynamisch, maar tegelijkertijd ontspannen en sfeervol podium.

– 16 juni speelt Jimmy’s Gang vanaf 21.00 uur
– 17 juni Join the Band Special met 9 bands vanaf 20.00 uur
– 18 juni Join the Band Special met 8 bands vanaf 16.00 uur